Тег AREA. Top_201


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Літературно-краєзнавча зустріч у бібліотеці №158

Неділя, 30.03.2014    

   В тяжкий для України теперішній час мало хто згадав про Всесвітній день поезії, який за ініціативою ЮНЕСКО відзначається щороку 21 березня. Проте так співпало, що невдовзі після Дня поезії в бібліотеці №158, розташованій у Центрі культури та мистецтв Дніпровського району, відбулась літературно-поетична краєзнавча зустріч.
   Її гостем був випускник місцевої 11-ї школи, поет і журналіст Анатолій Довбня. Захід розпочався з прослуховування віршів поета, присвячених незабутнім шкільним рокам, та гімну школи №11, написаного на його слова. "Хто ж автор музики шкільного гімну?" - таким було перше питання, поставлене пану Анатолію учасниками зустрічі.
   "На жаль, автор музики невідомий!" - відповів поет. Додавши при цьому, що сам він віддає перевагу іншому варіанту гімну - в ритмі вальсу. І тут же проспівав декілька куплетів. Продовживши виступ, почав зі спогадів про спробу вступу на факультет журналістики одразу після закінчення школи. І про те, чому відмовився від здачі вступних іспитів, а пішов працювати на Дарницький вагоноремонтний завод. Зрозумів - нічого робити в журналістиці, не знаючи життя.
   На виняткову скромність поета й журналіста звернула увагу його однокласниця В.Ф. Алексеєва. Поділившись щемливими спогадами про шкільне дитинство і юність, присутні на зустрічі колишні учні шкіл ДВРЗ висловили побажання стосовно відновлення традиційних щорічних зустрічей випусників у першу суботу лютого. Ні в 11-й, ні в 103-й школі зустрічі цього року не відбулись.
   Поетично-краєзнавча зустріч не була схожа на нудний монолог, як це іноді буває. Її учасники обговорили декілька тем - історію мікрорайону, завод, школи, стан довкілля. Вчителька 11-ї школи Валентина Коноплич розповіла про сьогоднішнє шкільне життя. В бурхливій дискусії прийняли участь всі без винятку - читали та обговорювали вірші поета, а перекладач з англійської та польської мов Борис Токарчук прочитав власні вірші-переклади.
   Про необхідність зберегти для історії пам'ять про видатних мешканців мікрорайону ДВРЗ, в тому числі представників заводських династій, говорила в своєму виступі колишня завідуюча музеєм Дарницького вагоноремонтного заводу Людмила Зайцева. Вона поділилась ідеєю створити окрему музейну експозицію, присвячену історії поколінь працівників заводу та інших мешканців мікрорайону. В кінці виступу звернулась із проханням допомогти в зборі експонатів для майбутнього стенду.
   Автор книги "ДВРЗ" Володимир Приходько підбив підсумок, зазначивши: "До сьогоднішньої зустрічі я гадав, що знаю про мікрорайон все, або майже все. А тепер бачу, що є цілі пласти цікавих подій і визначних людських доль, які треба вивчати й вивчати! Дякуємо бібліотекарям за професійну організацію зустрічі, увагу до читачів та гостинність!"


Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Історія Києва" та "Бібліотека".


Вам була корисна ця стаття?

Валентина  31.03.2014 09:31
Вы бы, Марина, хоть раз посмотрели на стариков на вечере. Столы в кабинетах сдвигаются,достаются водка ,вино,котлеты,голубцы,консервация-гуляют!! Школа-не место для выпивок,несмотря на скудные пенсии.Интересно,что-нибудь выпускники делают для школы? По их мнению школа им должна .ПОЧЕМУ?

Марина  30.03.2014 21:38
При чем здесь вообще попойки? В заметке речь идет о стариках, которые привыкли общаться по старинке - вживую, а не сидеть в интернете.

И не имеют средств оплачивать кафе для встреч из своих скудных пенсий. Тоже, нашли алкоголиков...

Алина  30.03.2014 20:36
Авторы говорят неправду! В этом году мы выпускники 11 школы 2007 года были в школе на вечере выпускников,виделись с учителями!! Кто хочет прийти в школу,всегда можно.А устраивать попойки в школе,как в бесплатной забегаловке-стыдно! Школа-не место для алкоголя и закусок!!

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):