Тег AREA. Top_201


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

Книга про ДВРЗ

Вівторок, 04.09.2012    

Книга про ДВРЗ Книга про ДВРЗ    За класифікацією книга “ДВРЗ” відноситься до літературно-публіцистичних видань, надруковано її в 2011 році тиражем у 1000 примірників. Книга розповідає про східну околицю Києва, колишнє селище Дарницького вагоноремонтного заводу.
   Автор — мешканець ДВРЗ Володимир Сергійович Приходько, випускник місцевої школи №11 (1969 рік), кандидат економічних наук.
   Книга має наступний епіграф: “Мешканцям і працівникам ДВРЗ присвячується”. З першої до останньої сторінки автор сумлінно слідує епіграфу, розповідаючи передусім про людей.
   Не в останню чергу завдяки цій особливості книга читається легко, неквапний темп розповіді не викликає напруження. Продумана структура книги дозволяє ділити читання на окремі частини без особливої шкоди для загального сприйняття.
   Книга складається з розділів: Передмова, Витоки, Завод, Школа, Самоврядування, Про будинок культури і культуру, Торгівля, Стадіон, Будні, Архітектурні замальовки і не тільки, У лісі, Зв'язок зі світом, Сьогодення.
   Події, описані в книзі, в основному охоплюють період 1950-1960 років. Коли виникає потреба, з більшою чи меншою деталізацією згадуються події більш ранніх, або навпаки пізніших часів.
   Автор послідовно розповідає історію селища ДВРЗ, нерозривно пов'язану з історією Дарницького вагоноремонтного заводу, побудованого в 1935 році. На конкретних прикладах показано вплив заводу на життя селища, починаючи з робочих місць для дорослих і закінчуючи виховним впливом на дітей.

Книга про ДВРЗ

   В окремому розділі йдеться про своєрідну архітектуру ДВРЗ, з книги читач дізнається про основні етапи забудови та пов'язані з цим події.
   Цікаво, наприклад, на якій саме будівлі був селищний годинник, на якій — сирена цивільної оборони, та що було на місці теперішньої церкви.

Книга про ДВРЗ

   Зверніть увагу на портрети членів Політбюро КПРС, якими прикрашено будинок навпроти стадіону.
   Автор не зловживає особистими спогадами, органічно вплітаючи їх у розповідь. Разом з тим, багато корінних мешканців ДВРЗ впізнають себе на численних фото, якими проілюстрована книга.
   Новим мешканцям ДВРЗ теж буде цікаво дізнатись, що наприклад, командир учнівського відділення Ю.Проценко, зображений на стор.30 — це рідний брат головного інженера ЖРЕО-415 Валерія Проценка.
   Відчувається, що Володимиру Приходьку небайдужа й теперішня доля ДВРЗ, адже чимала частина книги присвячена саме сьогоденню.

Висновок: рекомендовано до прочитання :)

   Книгу можна придбати в книгарні ДВРЗ, на розі вулиць Алма-Атинської та Макаренка, ціна — 65 гривень.


Коментар сайту "Ліски"
   Про книгу "ДВРЗ" йшлося в новинах від 28.08.2012р. та від 21.08.2012р.
Схожі публікації на сайті можна знайти за тегом "Історія Києва".


Вам була корисна ця стаття?

Роман  14.02.2015 14:37
Все хорошее, в том числе и книги в магазине, когда-нибудь заканчивается. Поскольку печать стоит денег, возможно, автор сочтет возможным выложить ее в формате PDF на этом сайте. А в школьных библиотеках она есть?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):