Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Клавіатура книжкових полиць

Понеділок, 30.09.2013    

   Сьогодні - Всеукраїнський день бібліотек, одне з 50-ти професійних свят, встановлених в Україні. Цей день особливий не лише для працівників бібліотек, а й для мільйонів читачів, ставлення яких до книги багато в чому залежить саме від бібліотекарів.
   "Клавіатура книжкових полиць" - образно назвав бібліотеку ДВРЗ поет Анатолій Довбня. Дійсно, книга - це лише інструмент, здатний відтворити багатоголосу симфонію життя. Або залишитись німою ненатиснутою клавішею в ряду таких самих - чорних, білих та кольорових...
    "Згодом студентські потреби й службові
    В різні читальні мене привели
    Та більш затишні й комфортні умови
    В жодній із них до душі не були"

- пише поет у вірші, присвяченому добрій пам'яті працівниць бібліотеки Будинку культури ДВРЗ.

  "Благодатна аура випромінювалась від бібліотекарів... Завідувала читальним залом Ніна Миколаївна. Кажуть, що бувають люди з великої літери, то це про неї. Розмовляти з цією високоерудованою людиною - справжня насолода" - вторить йому інший знаний мешканець мікрорайону Володимир Приходько в своїй книзі, яка так і називається: "ДВРЗ".

   Тодішній колектив бібліотеки зображений на знімку: це завідуюча бібліотекою Ніна Антонівна Мегеда, працівниця читального залу Антоніна Миколаївна Єрьоменко (на передньому плані, всі називали її Ніною Миколаївною) та працівниця абонементу Дора Варламівна Зирянова (в центрі). Поряд з ними активні читачки - бібліотекарі на громадських засадах.

День бібліотек

   Антоніна Єрьоменко працювала в бібліотеці Будинку культури ДВРЗ з 1966 по 1985 роки. А з 1950 по 1959 роки вона завідувала Бібліотекою парткабінету Дарницького залізничного вузла. Ця бібліотека знаходилась по вулиці Машиністовській, саме вона зображена на фото в одній з попередніх публікацій нашого сайту.

   Наводимо ще декілька фотографій бібліотеки профкому Дарницького вагоноремонтного заводу (саме так раніше називалась теперішня бібліотека №158 Дніпровського району), а також раніше процитований вірш Анатолія Довбні.

Вітаємо бібліотекарів з професійним святом!


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Бібліотека" та "Історія Києва".


Вам була корисна ця стаття?

Володимир  30.09.2013 09:23
Приємні спомини і про бібліотеку, і про людей, що там працювали. Вражає згадка про бібліотеку на Машиністовській, в клубі локомотивного депо. Хто жив з цього боку ДВРЗ де школа №103, ходив саме туди. Показували в тому клубі і кіно, були дитячі гуртки. Той будинок і зараз стоїть.
Щирі вітання нинішнім працівникам бібліотеки, які не лише продовжують традиції бібліотеки ДВРЗ, а збагачують їх новими формами. Добре, що тут працюють творчі люди.

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):