Тег AREA. Top_201


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

До Дня бібліотек: нові форми роботи

Середа, 25.09.2013    

   Життя не стоїть на місці, змінюючи всі сфери людської діяльності, в тому числі й види бібліотечних заходів. Традиційні форми роботи з читачами - це знайомство з бібліотекою (для маленьких читачів - у вигляді екскурсії з елементами гри) та книжкові виставки, присвячені або певним календарним подіям, або презентаціям нових надходжень до бібліотеки.
   Для читачів старшого віку - читацькі конференції у вигляді обговорення прочитаних книг та літературних диспутів. Такі заходи були дуже популярними за радянських часів, коли вважалось, що читачі бібліотеки - на першому місці, а книги - на другому.

Мешканці ДВРЗ в бібліотеці
Мешканці ДВРЗ в бібліотеці

   Нові форми залучення до читання направлені насамперед на розвиток читачів: через вільне спілкування - наприклад, читання вголос; заохочення корисних ініціатив - оформлення читачами тематичних виставок; впровадження сучасних технологій - наприклад, створення електронних презентацій; інші цікаві ініціативи.
   В Україні час від часу з'являються (або запозичуються) пов'язані з читанням оригінальні ідеї, здебільшого - різноманітні форми обміну книжками. Наприклад, у Рівному цього літа відкрилися міні-бібліотеки в парку імені Шевченка, в чотирьох телефонних будках Укртелекому. Будки, які на даний час не використовуються, люб’язно віддали під книги місцеві зв'язківці.

   Ініціаторами створення таких бібліотек стали мешканці міста, які побували в Німеччині та запозичили цей досвід. Вони відзначають, що подібна практика існує в багатьох європейських містах, і повинна прижитися в Рівному. Поки що міні-бібліотеки містять сто книг. Організатори сподіваються, що городяни будуть постійно поповнювати книжковий фонд зі своїх особистих бібліотек.
   За словами директора парку Андрія Мощанецького, читальні будуть знаходитися під охороною. О 21 годині їх будуть закривати, а відкривати - о 8 годині ранку.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Бібліотека".


Вам була корисна ця стаття?

Володимир  25.09.2013 14:02
Класна фотка. А чи дійсно це бібліотека ДВРЗ? Може, спробувати ідентифікувати тих, хто на фото, хоча б бібліотекаря

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):