Тег AREA. Top_201


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Ще два фото фонтану на ДВРЗ

П'ятниця, 17.01.2020 17:27   

   "В 2012 році ще шматок бетонної руки валявся навпроти храму" - так прокоментував читач Андрій минулорічну замітку сайту "Ліски" під назвою "Скульптури київської місцевості ДВРЗ". Читачка Тетяна там же підтвердила, що дійсно, у 2012 році навпроти храму зберігалися залишки фундаменту цього найбільшого місцевого фонтану.

   Пропонуємо переконатись у правильності обох коментарів, публікуючи наступну світлину. На фоні будівництва храму святого великомученика і цілителя Пантелеймона добре видно грунтову основу колишнього фонтану, оточену заасфальтованою доріжкою і всіяну залишками бетонних конструкцій скульптурної композиції. Фото зроблене 26 червня 2010 року.

Ще два фото фонтану на ДВРЗ

   Завдяки великому гаслу "Да здравствует 40 лет УССР", розташованому на даху Палацу культури ДВРЗ, можна визначити дату й другої фотографії, адже відомо, що сорокарічний ювілей Радянської України широко відзначався у 1957 році.

Ще два фото фонтану на ДВРЗ

   Незважаючи на погану якість, на фото можна розрізнити такі деталі: сходи танцювального майданчика (зліва) та декоративну огорожу Палацу культури (на фотографії з правого боку - за фонтаном та між ним і Палацом культури).


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Історія Києва".



Вам була корисна ця стаття?

Люда  22.11.2020 12:55
На месте танцплощадки сейчас постороили церковь, я помню мы в конце 70-х бегали смотреть, как наша воспитательница (56 садик не далеко)там танцует. В конце 80-х танцплощадка уже не работала, но мы ещё туда забирались для первых встреч и поцелуев. Вокруг фонтана был парк и лавочки, на них вечерами играли на гитарах...

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):