Тег AREA. Top_232


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Будівлі ДВРЗ: Центр культури та мистецтв

Середа, 23.01.2013    

   Будівля Центру культури та мистецтв Дніпровського району м.Києва - колишній Палац культури ДВРЗ - була урочисто відкрита в травні 1954 року, а влітку цього ж року шостий номер журналу "Архітектура і будівництво" надрукував статтю кандидата архітектури Лєбедєва "Архітектура Палацу культури ДВРЗ".
   Автор статті в цілому схвально оцінив втілення проекту архітектора С. Соколовського, однак без зауважень не обійшлося. "Поряд з незаперечними позитивними рисами планіровочно-просторового рішення залу в ньому є й істотні хиби. Авторові, наприклад, не вдалось належно розв'язати питання акустики. Це викликало необхідність ввести драпіровки, що порушило композиційну і стильову цілісність інтер'єра залу" - пише він.
   Далі Лєбедєв детально описує лекційний та спортивний зали, інші приміщення Палацу культури. Всього двоповерховий будинок налічує понад 50 приміщень. Головні приміщення - це зал для глядачів на 720 місць, лекційний зал на 140 місць і спортзал. У будинку розміщені також бібліотека, кімнати для гуртків, кабінет громадських організацій, буфет і різні підсобні приміщення.
   Прив'язку будівлі до місцевості Лєбедєв описує так: "Постановка будинку Палацу культури на основній магістралі, проти прилеглого під прямим кутом невеликого проспекту, дала змогу створити композиційно стрункий об'єм, що добре оглядається з усіх боків. Його головний фасад виходить на основну магістраль і замикає собою перспективу утопаючого в зелені проспекту, який веде до споруджуваного будинку заводської контори".

Будівлі ДВРЗ: Центр культури та мистецтв Будівлі ДВРЗ: Центр культури та мистецтв Будівлі ДВРЗ: Центр культури та мистецтв Будівлі ДВРЗ: Центр культури та мистецтв Будівлі ДВРЗ: Центр культури та мистецтв Будівлі ДВРЗ: Центр культури та мистецтв Будівлі ДВРЗ: Центр культури та мистецтв Будівлі ДВРЗ: Центр культури та мистецтв Будівлі ДВРЗ: Центр культури та мистецтв Будівлі ДВРЗ: Центр культури та мистецтв Будівлі ДВРЗ: Центр культури та мистецтв Будівлі ДВРЗ: Центр культури та мистецтв


Центр культури та мистецтв, сучасний вигляд

Центр культури та мистецтв, сучасний вигляд Центр культури та мистецтв, сучасний вигляд Центр культури та мистецтв, сучасний вигляд Центр культури та мистецтв, сучасний вигляд Центр культури та мистецтв, сучасний вигляд Центр культури та мистецтв, сучасний вигляд Центр культури та мистецтв, сучасний вигляд

Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Історія Києва", "Клуб" та "Будівлі ДВРЗ".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):