Тег AREA. Top_201


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Друге життя парку "Сосновий"

Четвер, 27.09.2012    

   Ще в минулому місяці веб-сайт "Дніпровець" повідомив про завершення реконструкції парку "Сосновий" на житловому масиві ДВРЗ, біля Центру культури та мистецтв Дніпровського району. В ході реконструкції було встановлено 25 лав для сидіння, 60 урн, облаштовано дитячий та спортивний майданчики, виконано комплексний благоустрій газонів (з посівом трави), встановлено металеві декоративні огорожі, змонтовано нову лінію освітлення.
   Газета "Дніпровець" з’ясувала, що реконструкція проводилась на кошти міста, а питання про її необхідність неодноразово піднімав депутат Київради від ДВРЗ та Старої Дарниці Павло Тесленко. Зокрема, він направляв звернення до голови КМДА Олександра Попова, а після прийняття позитивного рішення спільно з керівництвом райдержадміністрації Дніпровського району м.Києва координував проведення робіт.
   Найбільший у Дніпровському районі столиці парк включили до списку на реконструкцію в квітні 2012 року Розпорядженням №613 КМДА, всього в документ ввійшло 8 парків і скверів, з них 5 - на лівому березі Дніпра та 3 - на правому.

   Парк займає площу приблизно у 5 футбольних полів, його конфігурація за час існування практично не змінилась. Як і раніше, він обмежений вулицями Алма-Атинською, Винахідників, Марганецькою та Рогозівською. Рельєф парку - рівнинний, із незначним зниженням до вулиці Марганецької. У вищій частині парку вже декілька років ведеться будівництво церкви.
   Цікаво, що раніше практично на місці храму був розташований танцювальний майданчик. Нижче можна побачити його фотографії, взяті з книги Володимира Приходька "ДВРЗ".

ДВРЗ, друге життя парку "Сосновий" ДВРЗ, друге життя парку "Сосновий" ДВРЗ, друге життя парку "Сосновий"

   Уявлення про загальний вигляд парку можна скласти з фотографій, зроблених в кінці літа - на початку осені 2012 року.

ДВРЗ, друге життя парку "Сосновий" ДВРЗ, друге життя парку "Сосновий" ДВРЗ, друге життя парку "Сосновий" ДВРЗ, друге життя парку "Сосновий" ДВРЗ, друге життя парку "Сосновий" ДВРЗ, друге життя парку "Сосновий"

   Відеорепортаж телерадіокомпанії "Київ" від 04.09.2012р. про хід реконструкції парку.




Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Історія Києва", "Відео" та "Фото".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):