Тег AREA. Top_232


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Моя Алма-Атинська. Уривки з книги Інни Росєвої. Частина 2

Неділя, 08.11.2015 11:17   

Частина 1



   ...А зараз навпроти цього будинку стоїть пам’ятник, на якому поіменно вибито прізвища робітників заводу, загиблих у Другій світовій війні. На день Дев’ятого травня тут палає вогонь пам’яті і проходять урочисті збори.



   Про це підприємство можна багато писати та я краще шановного читача запрошу до музею цього заводу, в якому зібрано багато інформації та експонатів про трудові здобутки і про лихолітні часи, про минуле і сучасне життя трудового колективу. Керує цим чудовим закладом прекрасна жінка, Зайцева Людмила Георгіївна.

   Далі за маршрутом минаємо стадіон, на якому взимку у шкільні роки гасали на ковзанах, а до стадіону трохи нижче тулиться невеличка споруда – спортивний зал.

   Ще коли я не ходила до школи, у цьому приміщенні був кінозал, а у мої шкільні роки у нас тут проходили уроки фізкультури.

Стадіон ДВРЗ. Стара споруда спортивного залу Стадіон ДВРЗ. Стара споруда спортивного залу

   Стадіон було відкрито у серпні 1954 року на День залізничника. В той святковий день на зеленому полі грали команда «ДВРЗ» та команда Київського «Динамо» (інформацію взято з музею ДВРЗ).

Стадіон ДВРЗ. Фото приблизно 2007 року

   В часи незалежності стадіон перейшов у власність районної адміністрації і зараз поруч з одноповерховою маленькою будівлею зеленого кольору постала триповерхова з червоної цегли споруда з округлим дахом – спортивний комплекс.

Стадіон ДВРЗ. Нова споруда Стадіон ДВРЗ Стадіон ДВРЗ

   А навпроти стадіону будується культова споруда московського патріархату. Я на це можу тільки вигукнути: «О земле моя! У незалежний твій час тебе знову поневолюють москалі!». В 60-ті роки минулого століття на її місці був басейн з фонтаном та літній танцювальний майданчик. Я тоді підлітком була і ми з однолітками ходили дивитися, як під звуки духового оркестру вправно кружляє молодь у різних танцях.

Далі буде.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Історія Києва".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):