Тег AREA. Top_201


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Історія Києва: заводські багатотиражки

Середа, 20.08.2014    

Історія Києва: заводські багатотиражки Історія Києва: заводські багатотиражки    Один з липневих випусків (№468) багатотиражної газети Дарницького вагоноремонтного заводу (ДВРЗ) за 1966 рік вийшов під девізом: "50-Річчю Жовтня - гідну зустріч. На першій сторінці надруковано замітку про нагородження нормувальника ливарного цеху Олександра Дмитровича Сокирка медаллю "За бойові заслуги".

   В ній розповідається про те, що в 1942-43 роках комсомолець Сокирко був учасником дарницької підпільної групи, яка збирала інформацію про німецькі військові частини, розповсюджувала листівки та виконували інші завдання керівників партизанського загону "За батьківщину".

   В замітці "Комуніст Віктор Тріскач і його товариші" йдеться про обслуговування нової заводської телефонної станції на 400 номерів та про відповідальну роботу зв'язківців, серед яких і монтер Віктор Тріскач. Про автора замітки начальницю енергосилового цеху Олександру Куюту ми раніше вже писали. В замітці "У нас передплатник - кожний" згадується прізвище Серченя.

   На фотографіях, крім виробничих справ, можна побачити, як відпочивають влітку діти заводчан у піонерському таборі "Ялинка". На фотоетюді "Тиша" М.Глазка зображена ранкова риболовля на озері "Лісове" ("водойом").

   В кінці номера - тижневий список культурних заходів у заводському Будинку культури. В числі заходів - показ хронікально-документальних фільмів на тему "День здоров'я", виступ дитячої художньої самодіяльності, а також художні фільми радянського та зарубіжного виробництва. Серед них - "Життя холостяка" за мотивами однойменного роману Оноре де Бальзака, "Карлтон Браун - дипломат" (Англія), "Потомок Чінгіс-хана" (СРСР, 1928 рік), "Дівчина з джунглів" (НДР).


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Історія Києва", "Завод" та "Дарницький вагоноремонтник".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):