Тег AREA. Top_232


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Що пообіцяв Олександр Попов мешканцям ДВРЗ?

Вівторок, 29.10.2013    

   У Дніпровській РДА м.Києва під керівництвом голови Сергія Кравченка відбулась нарада з питань щодо виконання доручень Олександра Попова, наданих під час зустрічі голови КМДА з мешканцями ДВРЗ у вересні цього року. В нараді взяли участь: профільні заступники голови РДА, депутат Київради Павло Тесленко, керівники комунальних підприємств Дніпровського району.
   Під час наради були розглянуті питання щодо поліпшення інфраструктури мікрорайону ДВРЗ та пропозиції з бюджетного фінансування для вирішення цих питань у наступному році.

Нарада

   Одним із пріоритетних на нараді було питання будівництва автодороги для з’єднання вул.Довбуша з вулицями Бутлерова і Червоногвардійською для заїзду-виїзду з мікрорайону ДВРЗ. Було прийнято рішення пропонувати суму по цьому об’єкту до бюджету столиці в розмірі 4 млн. грн.
  Ймовірно, тепер мається на увазі економ-варіант дороги - без будівництва шляхопроводу над залізничними коліями. Адже відомо, що для будівництва дороги з дворівневою розв'язкою раніше планувалась сума у 118 млн.грн.

Нова дорога на ДВРЗ

   До речі, 1 млн. гривень з цієї суми повинен був використаний на проектні роботи в 2013 році. Станом на 1 серпня, за п'ять місяців до кінця року, до цих робіт ще й не приступали - збирались проводити тендер для визначення виконавця проектних робіт.

Нова дорога на ДВРЗ Нова дорога на ДВРЗ

  Наступним із пріоритетних питань, озвучених на нараді, - включення об’єкту «Реконструкція з прибудовою до школи №103 по вул. Алма-Атинській 89» до проекту програми економічного та соціального розвитку Києва на 2014 рік. З приводу цього питання Дніпровською райдержадміністрацією були надані пропозиції до Департаменту економіки та інвестицій щодо фінансування об’єкту в розмірі 35 млн. гривень.
   Схоже, що планується остаточне вирішення питання шкільної прибудови. Хоча й тут є незрозумілий момент - із суми 35 млн. грн. 3 мільйони повинні бути освоєні в поточному році (див. таблицю внизу). Не освоїли? Чи не виділили?

Реконструкція школи №103

   Окрім питань, зазначених в протокольному дорученні Попова, Павло Тесленко підняв ще додаткових два. Це питання прибудинкового освітлення території між будинками О. Дундича 2, Алма-Атинська 89-а и 89-б та ремонт асфальтного покриття по вул. О.Довбуша, де цілодобово курсуючі великогабаритні вантажівки, потрапляючи в ями, здіймають шум, чим не дають відпочивати мешканцям.
   Питання освітлення між будинками 89-а та 89-б піднімається вже багато років. На фото внизу - ліхтарі біля цих будинків, які раніше перебували на балансі Дарницького вагоноремонтного заводу. Тепер ліхтарі - нічийні, а значить - неробочі. Яке було прийнято рішення з цього питання на нараді - невідомо.

Непрацюючі ліхтарі Непрацюючі ліхтарі Непрацюючі ліхтарі

   Наступні два питання, які обговорювались на нараді, вже вирішені. Це - відновлення трамвайного маршруту №32 від ДВРЗ до станції метро Лісова та багатостраждальне освітлення алеї в клаптику лісу біля зупинки Укроптбакалія (див. фото внизу). До речі, саме біля цієї доріжки знаходиться недавно намальоване графіті - приходьте та дивіться!

Працюючі ліхтарі Працюючі ліхтарі Працюючі ліхтарі

Інші питання наради:
• «Комплекс робіт з ліквідації підтоплень приватного сектору мікрорайонів ДВРЗ та Стара Дарниця». Дніпровська адміністрація надала пропозиції до Департаменту економіки та інвестицій в розмірі 1.7 мільйони гривень. Нагадаємо, що питання не вирішувалось багато років, доки Павло Тесленко спільно з О. Поповим не взяли це питання під особистий контроль - протокольні доручення, виступи на сесіях Київради, інше. Завдяки такій роботі вже другий рік поспіль на вирішення проблеми підтоплення будинків будуть виділені бюджетні кошти;
• Дніпровська райдержадміністрація має підготувати до кінця року розпорядження КМДА «Про здійснення капітального ремонту фасадів та покрівель житлових будинків мікрорайону ДВРЗ у Дніпровському районі м. Києва»: вже не один рік жителі скаржаться на протікання покрівель та малу температуру повітря їхніх квартир;
• Департаменту будівництва та житлового забезпечення спільно з Департаментом економіки та інвестицій, включити до проекту програми економічного та соціального розвитку м. Києва на 2014 рік об’єкт «реконструкція середньої загальноосвітньої школи № 42 на вул. Хорольська, 19»;
• Товариству Київенерго - забезпечити мешканців будинків приватного сектору мікрорайону ДВРЗ електроенергією відповідно до нормативних параметрів, а також відновити освітлення в храмі Святого Великомученика Пантелеймона;
• АК «Київводоканал» - відновити технічний стан вхідної групи першого під’їзду будинку № 39 по вул.Алма-Атинській;
• КО «Київзеленбуд» - забезпечити зрізання сухостійних дерев на Волховському провулку;
• Департаменту транспортної інфраструктури спільно з Комунальним підприємством «Київдорсервіс» обмежити рух вантажного автотранспорту в нічний час та у вихідні по вул. О.Довбуша до залізничної станції «Ліски»;
• КП «Київське інвестиційне агентство» спільно з Дніпровською райдержадміністрацією провести підготовчі роботи для проведення інвестиційного конкурсу по об’єкту «Будівництво торговельного гіпермаркету з продажу продовольчих та непродовольчих товарів на житловому масиві ДВРЗ(вул.Алма-Атинська 37-39)».
• Департаменту освіти і науки, молоді та спорту включити до Програми «Відновлення роботи дошкільних навчальних закладів комунальної власності територіальної громади м. Києва» ДНЗ № 680 на вул. Гродненська, 11 (відновлення 5 груп, харчоблоку, пральні)
• КК «Київавтодор» спільно з Департаментом фінансів передбачити проведення капітального ремонту асфальтного покриття вулиці Алма-Атинської з влаштуванням тротуарів від вул. Машиністівська до зупинки «Укроптбакалія»;
•  Незважаючи на те, що важливе для багатьох мешканців питання реконструкції школи № 11 (Алма-Атинська, 111) не потрапило до протокольного доручення О. Попова, Павло Тесленко включив його до свого бюджетного запиту та спільно із Сергієм Кравченком надали пропозицію включити об’єкт «реконструкція з прибудовою до СЗШ № 11» до бюджету столиці на 2014 рік та запропонували суму у розмірі 4 мільйони гривень.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "ЖКГ" та "Місцеві депутати".


Вам була корисна ця стаття?

Людмила  18.12.2013 16:31
Я считаю что нужно выделять деньги и 11 школе и 103 и не надо делить школы на свою и чужую. Наверное когда депутат баллотировался, то не акцентировал внимание в какой школе он учился. Иначе избиратели в следующий раз будут именно на это обращать внимание. И не факт что победит выпускник 103 школы.

irysha  30.10.2013 11:35
Александра, а ничего,что в 11 школе,которая тоже переполнена,деревянные перекрытия,которые свое отжили,лет40 назад ,которые срочно надо менять? Да и детей в этих школах с разницей в 20 человек( без новостроек). Ко всему надо подходить взвешивая все "за"и "против",а не делить на своих и 11 школу..

Олександра  29.10.2013 19:39
Тому що на даний час 103 школа знаходиться в більш скрутному становищі. Більшість новобудов саме біля 103, яка вщент переповнена. 11 школа займає лише 2 приміщення в ДНЗ 701, а 103 займає 4 приміщення вДНЗ 700,701.

Динамо К1  29.10.2013 13:02
А почему вопрос 11 школы не вошел в протокол?! В зале этот вопрос поднимался!! А ответ прост-Тесленко -выпускник 103 и льет воду только на свою мельницу!! 11 школа с 36 года ,неужели ей меньше нужна достройка?! Выпускники 11 школы ,неужели нам все равно?! А Тесленко на выборах ждет сюрприз!!

Andrii  29.10.2013 12:02
Цікаво, що вулиця Пражська нікого не цікавить, але вона ж не меньш убита ніж інши дороги, а вона також є великою транспортною артерією для ДВРЗ. Коли маршрутка в ями потрапляє, то аж зуби вибити можна.... Невже тут тільки мешканці ДВРЗ та Ліски, а де ж Стара Дарниця....Ім все побоку...

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):