Тег AREA. Top_201


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

До Дня Української повстанської армії - графі́ті про УПА

Понеділок, 14.10.2013    

   У четвер, 10 жовтня одну з бетонних стін у київській місцевості ДВРЗ (колишньому селищі Дарницького вагоноремонтного заводу) розмалювала художниця - майстер графі́ті. Стіна розташована за адресою: вул.Алма-Атинська, 39, біля трамвайної зупинки Укроптбакалія. На малюнку зображено озброєних чоловіків у військовій формі, а також жінок і дітей в українських вишиванках.
   Люди стоять шеренгою, обличчям до глядачів, на фоні багряного полум'я. З обох боків шеренги вогняні язики поступово переходять у жовто-блакитні смуги національного українського прапора. Угорі напис: "Не згасне полум'я слави... Дивізія Галичина!!!"

   Нагадаємо, що з 2005 року в Україні святкується створення Української повстанської армії (УПА, створена 14 жовтня 1942 року). В січні 2010 року Президент України Віктор Ющенко підписав Указ №75/2010 "Про вшанування учасників боротьби за незалежність України у XX столітті".
   Цитата з указу: "Визнати учасниками боротьби за незалежність України у XX столітті осіб, які брали участь у політичній, партизанській, підпільній, збройній боротьбі за незалежність України, в тому числі у складі формувань Української Центральної Ради, Української Народної Республіки, Західно-Української Народної Республіки, Української Держави (Гетьманату), Української військової організації, Організації народної оборони «Карпатська Січ», Організації українських націоналістів, Української повстанської армії, Української головної визвольної ради та інших військових формувань, партій, організацій та рухів, що ставили за мету здобуття Україною державної незалежності."


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Історія Києва".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):