Тег AREA. Top_221


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

До Дня бібліотек. Українці мало читають

Четвер, 19.09.2013    

   Одна з двох спеціальних тем нашого сайту - бібліотеки. Через 10 днів бібліотекарі України відзначатимуть своє професійне свято - Всеукраїнський день бібліотек. Як зазначено в Вікіпедії, всього в Україні нараховується близько 40 тисяч бібліотек. У Києві - 139 публічних бібліотек, 19 з яких знаходяться в Дніпровському районі столиці.
   Влітку 2013 року компанія GFK Ukraine провела опитування на тему читання книжок в Україні. Згідно з його результатами, 51% дорослих українців за попередні три місяці прочитали хоча б одну книгу, а 30% купили щонайменше одне видання. Разом з тим, 49% учасників опитування не прочитали за три місяці жодної книги.
   Переважна більшість - 98% опитаних - сказали, що віддають перевагу друкованим виданням, проте 30% читали книжки на комп'ютерах, ще 7% - на мобільних телефонах і 6% - на планшетах.
   Щодо сучасних українських авторів: 42% опитаних знають про письменницю Ліну Костенко, про Ірену Карпу - 15%. На третьому місці - Василь Шкляр, якого знають 12% учасників опитування, а Марію Матіос - 10%.

Опитування про бібліотеку

   Група "ДВРЗ" соціальної мережі "ВКонтакте" провела власне опитування, його результати - на картинці. Якщо врахувати невисоку репрезентативність цього опитування через порівняно вузьку аудиторію, то ситуація з читанням на ДВРЗ співпадає із загальноукраїнською, або виглядає кращою.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Бібліотека".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):