Тег AREA. Top_201


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Шпаківні письменниці Євгенії Пірог

Неділя, 04.11.2012    Фото - з сайту "Всі мрії" та надіслані Євгенією Пірог.

Книжкова шпаківня    Як повідомлялося раніше, з 1 по 4 жовтня 2012 року в Центрі культури та мистецтв Дніпровського району м.Києва (ДВРЗ, вул.Алма-Атинська, 109) пройшли Дні культури Дніпровського району столиці України. Учасники заходів, у тому числі представники бібліотечної галузі, мистецької й музичної освіти, скористались нагодою завітати до бібліотеки №158, розташованої в приміщенні Центру. Серед гостей бібліотеки була й відома українська дитяча письменниця Євгенія Пірог (казкарка Джінні).

   Вона розповіла про свої ініціативи, направлені на прищеплення дітям любові до читання. Попередня ініціатива "Срібна читацька книга" здобула відзнаку Національної книги рекордів України як єдина в своєму роді "Художня ілюстрована книга, створена 360 дітьми".

   Інша ініціатива під назвою "Додай читання" теж має на меті заохочення до літератури, але реалізована у вигляді яскраво оформлених книжкових поличок, наповнених цікавою дитячою літературою. Відпочиваючи, граючись чи працюючи поряд з такими поличками, малюки отримують можливість "додати" до свого традиційного дозвілля ще й читання.

   Оформлення поличок дуже оригінальне - у вигляді відкритих з одного боку шпаківень. Виготовити їх нескладно, ідея конструкції дозволяє використовувати різні матеріали (фанеру, дошки, картон, пластик). Дуже добре, якщо до оформлення книжкових шпаківень долучаються й самі діти. В результаті книги, взяті з яскравих саморобних шпаківень, не асоціюються у малюків з чимось примусовим та нудним.

   Шпаківні розміщаються у вільному доступі для читання в громадських місцях - бібліотеках, магазинах, кінотеатрах, лікарнях тощо. На сьогодні в Україні приблизно півтора десятка таких книжкових полиць.

   Приєднуйтесь до ініціативи!



   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Бібліотека" та "Діти".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):