Тег AREA. Top_232


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

За незаконне заволодіння земельною ділянкою на ДВРЗ - 1 рік умовно

П'ятниця, 12.01.2024 19:18   Джерело: Єдиний державний реєстр судових рішень. Скорочено

   21 листопада 2023 року Дніпровський районний суд міста Києва розглянув справу про заволодіння чужим майном шляхом обману в особливо великих розмірах, а саме: земельної ділянки по вулиці Інженера Бородіна, 5Б у Дніпровському районі м.Києва (місцевість ДВРЗ). Кадастровий номер ділянки 8000000000:66:069:0001, площа 0,0838 га, вартість 2 596 308 гривень. Фактично ділянка знаходиться на розі вулиць Марганецької та Макаренка. На фото - загороджена декоративним тином ділянка (недобудоване кафе), про яку йде мова.

За незаконне заволодіння земельною ділянкою на ДВРЗ - 1 рік умовно

Обставини справи

   Влітку 2020 року група осіб, діючи за попередньою змовою та з корисливих мотивів, розробила злочинний план. Відповідно до цього плану, учасники групи залучили невстановлену досудовим розслідуванням особу, яка мала підробити офіційний документ - рішення Київської міської ради про відведення зазначеної земельної ділянки одному із зловмисників. Останній, у свою чергу, мав надати державному реєстратору це підроблене рішення з метою реєстрації права власності на земельну ділянку, та в подальшому розпорядитись майном на власний розсуд.


Так і вишло

   23 жовтня 2020 року троє зловмисників прибули до приватного нотаріуса та надали йому підроблений офіційний документ - рішення Київської міської ради №960/2852 від 06.07.2017 року. 29 жовтня 2020 року приватний нотаріус провів державну реєстрацію права власності та передав земельну ділянку у приватну власність одному з учасників злочинної групи.

   На початку листопада 2020 року зловмисники, діючи відповідно до спільного плану, зареєстрували право власності на земельну ділянку за компанією, керівником якої був один із учасників групи. На сайтах оголошень почали з'являтися повідомлення стосовно продажу набутої шахрайством земельної ділянки на ДВРЗ.



   В результаті спільних злочинних дій учасники групи успішно реалізували свій план - заволоділи земельною ділянкою та розпорядилися нею на власний розсуд. Зокрема її було поділено на 2 земельні ділянки площею 0,0833 га та 0,0005 га з кадастровими номерами відповідно 8000000000:66:069:0100 та 8000000000:66:069:0101.


Слідство

   Через деякий час стосовно злочинних дій навколо земельної ділянки було порушено кримінальне провадження, саму ділянку повернуто у комунальну власність, а розслідування продовжено. 21 листопада 2023 року Дніпровський районний суд міста Києва розглянув справу стосовно одного з обвинувачених.


Обвинувачення

   Згідно обвинувального акту, один із учасників групи обвинувачується у заволодінні чужим майном шляхом обману (шахрайство), за попередньою змовою групою осіб, вчинене у особливо великих розмірах, тобто злочині, передбаченому ч.4 ст.190 КК України, та використанні завідомо підробленого документа, тобто кримінальному проступку, передбаченому ч.4 ст.358 КК України.

   Разом з обвинувальним актом до суду надійшла угода про визнання винуватості. Відповідно до даної угоди, прокурор відділу Київської міської прокуратури та обвинувачений дійшли згоди щодо формулювання обвинувачення, всіх істотних для даного кримінального провадження обставин та правової кваліфікації дій обвинуваченого.


Вирок

   Суд вирішив:
   Затвердити угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором відділу Київської міської прокуратури та обвинуваченим у даному кримінальному провадженні.
   Обвинувачену особу визнати винуватою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст.190, ч.4 ст.358 КК України, на підставі яких призначити їй узгоджене сторонами угоди про визнання винуватості покарання, а саме:
   - за ч.4 ст.190 КК України, з урахуванням вимог ст.77 КК України, - у вигляді 5 (п`яти) років позбавлення волі, без конфіскації майна;
   - за ч.4 ст.358 КК України - у вигляді 1 (одного) року обмеження волі.
   На підставі ч.1 ст.70 КК України,з урахуванням вимог ст.72 КК України, призначити обвинуваченому остаточне покарання за сукупністю злочинів шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим у вигляді 5 (п`яти) років позбавлення волі, без конфіскації майна.
   На підставі ст.75 КК України звільнити засудженого від відбування покарання з випробуванням, встановивши іспитовий строк - 1 (один) рік.
   Відповідно до ст.76 КК України, у зв`язку зі звільненням від відбування покарання з випробуванням, покласти на засудженого обов`язки не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації, повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи, а також періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації.
   До набрання вироком законної сили запобіжний захід засудженому не обирати.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Кримінальні хроніки" та "Земля".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):