Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

Земельну ділянку на ДВРЗ повернуто столичній громаді

Середа, 22.03.2023 18:56   Джерело: сайт Київської міської прокуратури та Єдиний реєстр судових рішень

   Органи столичної прокуратури забезпечили реальне виконання рішення суду про повернення територіальній громаді незаконно відчуженої земельної ділянки вартістю понад 4 млн. гривень. У ході досудового розслідування прокуратура встановила, що фізична особа, незаконно, на підставі неіснуючого рішення Київської міської ради, зареєструвала за собою право власності на земельну ділянку по вул. Інженера Бородіна у Дніпровському районі м.Києва (мікрорайон ДВРЗ).

   Надалі з метою узаконення своїх дій фігурант передав ділянку до статутного капіталу юридичної особи, у якій сам був директором. Згодом, продовжуючи протиправні дії, зловмисник передав землю до статутного капіталу іншої юридичної особи, у якій був єдиним учасником. Після цього також було здійснено її незаконний поділ.

   Захищаючи інтереси територіальної громади, органи столичної прокуратури звернулись з позовною заявою до суду про витребування земельної ділянки, яка судом задоволена. На теперішній час зусиллями прокуратури рішення суду реально виконано - право власності за юридичною особою припинено, про що внесено відповідні записи до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Земля".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):