Тег AREA. Top_201


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

Верховний суд підтвердив існування історичних ареалів Києва

Неділя, 19.02.2023 19:50   Джерело: сайт BigKyiv. Фото лазні ДВРЗ - авторства Бориса Токарчука

   Верховний суд України підтвердив існування історичних ареалів міста Києва. Як повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики України, це рішення має зупинити хаотичну забудову в столиці. Даним рішенням суд підтвердив існування історичних ареалів міста Києва, а отже необхідність погодження містобудівної документації, отримування дозволів від МКІП на будівельні роботи в їхніх межах.


Лазня ДВРЗ
Лазня у місцевості ДВРЗ, фото кінця 1950-х - початку 1960-х років

   "Зусиллями юристів Міністерство культури та інформаційної політики (МКІП) України, Верховний суд України змінив судову практику, яка тривала роками, та виніс нове рішення на користь МКІП та киян", – додали у міністерстві. Ознайомитись детальніше з рішенням можна тут.



   До теми: під номером 15 у списку зон охорони пам'яток та історичних ареалів міста значиться історичний центр місцевості ДВРЗ. В цьому ареалі пропонується для постановки на державний облік група будівель житлового та громадського призначення у кількості 24 об'єкти.

Історичні ареали Києва - ДВРЗ

   Детальніше про ці об'єкти можна прочитати в нашій замітці від 16 лютого 2016 року. Повторно звернемо увагу на курйозну помилку в документі - колишню лазню ДВРЗ названо в документі залізничною станцією. Чи не під впливом знятого у місцевості ДВРЗ фільму "Копы из Перетопа"?

Історичні ареали Києва - ДВРЗ

   Нижче - фрагмент фільму. Він знімався восени 2013 року. Вийшов на екрани 2014 року, у рік початку збройної агресії Росії проти України - російсько-української війни.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Історія Києва".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):