Тег AREA. Top_232


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

День народження Бориса Токарчука

Неділя, 25.11.2012    

Борис Токарчук, фото з газети "Комуніст"    Правду кажуть: якщо людина талановита, то вона талановита у всьому. Мешканець ДВРЗ Борис Андрійович Токарчук досліджує творчість народів світу, перекладає з англійської та польської мов на українську і російську, пише вірші та віршовані дидактичні твори для дітей, добре малює. Інженер за освітою, цікавиться елементною базою сучасної обчислювальної та іншої техніки.

   Токарчук публікується у вітчизняних журналах "Іноземні мови в навчальних закладах", "Українська мова й література в середніх школах, гімназіях, ліцеях та колегіумах", "Всесвітня література в середніх навчальних закладах України", "Планета знань", "Джміль", "Малятко"; газетах "Дитячий садок", "Шкільний світ", "Методичні діалоги". Крім друкованих видань, статті Бориса Токарчука охоче публікують також інтернет-видання, зокрема сайт журналу "Музеї України".

   В останніх номерах всеукраїнського загальнополітичного освітянського тижневика "Персонал плюс" надруковані перша та друга частини великої статті Бориса Токарчука "Справжній упир", в якій автор піддає жорсткій критиці одну з книг письменника Олеся Бузини (О. Бузина, "Упир Тарас Шевченко або Підробний Кобзар", — К.: «Арій», 2009, стор. 276).

  Б. Токарчук: ...Поезія Т.Г.Шевченка увійшла до плоті й крові українського народу, і той, хто намагається позбавити народ цієї поезії, тобто, знекровити народ, і є не міфічним, а справжнім упирем...


   Народився Борис Андрійович Токарчук 23 листопада 1941 року в м.Канаш (Чувашія), куди були евакуйовані родини працівників Дарницького вагоноремонтного заводу. Після повернення в Київ закінчив школу №103 (селище ДВРЗ), працював на заводі ДВРЗ електрослюсарем, паралельно навчаючись на вечірньому факультеті Київського політехнічного інституту.
   Після закінчення КПІ працював в НДІ "Гідроприлад" та СКБ діагностичної апаратури, де як провідний конструктор займався розробкою медичної діагностичної апаратури, яка експонувалася на ВДНГ СРСР. Друкувався в журналі "Медицинская техника" (м.Москва).
   Борис Токарчук - цікавий співрозмовник з широким світоглядом, разом з тим - винятково скромна й делікатна людина.

Поздоровляємо Бориса Андрійовича Токарчука з днем народження, бажаємо міцного здоров'я та здійснення творчих планів!

Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):