Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Парк Сосновий. "Що це таке жовте?"

Вівторок, 28.07.2015 22:32   

   "І що з ним роби́ть?", - спитав літній чоловік свого товариша такого ж віку. Обидва сиділи при цьому на одній із лавочок поблизу дитячого майданчика в парку Сосновому, що на ДВРЗ. Пенсіонери мали на увазі великі жовті контейнери грушоподібної форми.

   Контейнери вже декілька тижнів стоять на доріжках парку: перший - біля дитячого майданчика в улоговині парку, другий - на горі, ближче до храму святого Пантелеймона, а третій - біля бювету. З наклейок на жовтих баках можна зрозуміти їхнє призначення - збір сміття, придатного для подальшої переробки.

   До такого сміття відноситься метал, скло, пластик і папір. Окремо зазначено, яке сміття не слід кидати до контейнерів: радіоактивне, хімікати й медикаменти, електронні компоненти та інше. Мабуть, написи могли б бути крупнішими, і взагалі якомога більш помітними та інформативними, тоді в людей виникало б менше питань стосовно правильного використання нових сміттєвих баків.



   Округлу форму контейнерів, завужену догори, обрано не випадково. При об'ємі 2,5 м3 контейнер займає менше місця, ніж стандартний об'ємом 1,1 м3, він стійкий до перекидання, корпус проходить протипожежну обробку. Виготовляються вони з високоякісного матеріалу, який із часом не втрачає гарного зовнішнього вигляду, легко миється і відчищається від забруднень.

   Державне підприємство "Укреко", яке встановило контейнери, сподівається, що мешканці житлового масиву ДВРЗ оцінять новинку, і будуть не тільки самі користуватися нею, а й привчати дітей до грамотного й економного використання природних ресурсів.

   Як саме переробляється зібране в контейнери сміття, можна прочитати й побачити в нашій замітці про екскурсію на "Ремондіс".


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Екологія".


Вам була корисна ця стаття?

Andrii  29.07.2015 10:18
Я думаю, що деяким і великі літери не допоможуть, як і можливо цим літнім мужичкам. Бо не звикли, "как это мусор разделять; как это газ дорогой и теперь я не могу зимой сидеть в своей любимой хрущевке, которую мне сов. власть дала, с нагретым воздухом внутри до 30 градусов тепла со всеми откытыми форточками; как это плюнуть нельзя возле лавочки или мусор отнести к соседней, потому что уроды возле этой лавки урну не поставили; и ваще раньше за нас всегда кто то другой думал и жить было лучше"

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):