Тег AREA. Top_232


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Історія Києва: заводські багатотиражки

Неділя, 26.10.2014 22:25   

Історія Києва: заводські багатотиражки Історія Києва: заводські багатотиражки   Короткий зміст матеріалів заводської багатотиражки "Дарницький вагоноремонтник" від 12 вересня 1964 року, винесений на першу шпальту газети: "Ремонтно-будівельний на підйомі", "Ветеран Валентин Тарасович Бауло", "Гідно несе високе звання", "Приклад комуніста", "Правила експлуатації існують для всіх", "Ветерани самодіяльної сцени", "Листи до редакції".
   В замітці про інженера-конструктора, ветерана Дарницького вагоноремонтного заводу Валентина Бауло розповідається про його трудовий шлях - від фрезерувальника до інженера. Працював на заводі майже від дня його заснування, включаючи роботу в евакуації в м.Канаш, що в Чувашії. Після визволення Києва повернувся з першим ешелоном, у роки відбудови зруйнованого господарства заводу працював без світла, без паперу та олівців.
   Стаття про заводську художню самодіяльність присвячена самодіяльним акторам - бухгалтерам Раїсі Царенко та Ніні Черняковій, механіку Михайлу Чуєнку, столяру Івану Рудю, майстру Василю Алексєєнку. На останньому знімку сьогоднішньої фотогалереї можна побачити учасників драматичного гуртка Будинку культури ДВРЗ в 1950-і роки. Це фото - з торішньої замітки сайту "Творчі колективи та гуртки Центру культури". Є на знімку й героїня статті в багатотиражці Раїса Царенко.

   З решти матеріалів заводської багатотиражки 50-річної давнини можна дізнатись про те, як відпочивав по путівці в Криму робітник цеху правки вагонів на прізвище Юр, які проблеми виникли на трамвайній зупинці "Завод ДВРЗ", а також побачити ліс на фотоетюді модельника ливарного цеху М.Глазка.

   А як виглядає сьогодні кінцева зупинка трамваю біля Дарницького вагоноремонтного заводу, можна скласти уявлення зі слайд-шоу сайту "Ліски", опублікованого в замітці "У Києві близько 400 громадських туалетів. На ДВРЗ - жодного?"


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Історія Києва", "Завод" та "Дарницький вагоноремонтник".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):