Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Перейменування вулиць: Шліхтера на Віфлеємську

Неділя, 19.10.2014 16:00   

   На початку жовтня 2014 року комісія Київради з питань найменувань повідомила про намір перейменувати 14 вулиць Києва, які носять імена радянських діячів. До Дніпровського району столиці відносяться три вулиці зі згаданого списку - це вулиця Петра Запорожця (Воскресенський масив), вулиця Академіка Шліхтера (Соцмістечко) та бульвар Олексія Давидова (Русанівка).

   Вулиця імені російського революційного діяча Петра Запорожця може бути перейменована на вулицю Івана Миколайчука. Вулицю академіка Олександра Шліхтера, науковця-економіста, революціонера, більшовицького державного діяча, можуть перейменувати на вулицю Віфлеємську (за назвою міста Віфлеєм, релігійного центру християн, за Біблією — міста народження Ісуса Христа). Бульвар, названий ім'ям голови виконкому Київської міської ради (1947-1963 роки) Олексія Давидова, планують перейменувати на бульвар Віктора Некрасова, письменника-дисидента радянських часів.

   Протягом двох місяців, до 2-го грудня 2014 року триватиме громадське обговорення запланованого перейменування. Долучитись до процесу обговорення має змогу кожний житель столиці. Обговорення проходитиме в формі електронної консультації на офіційному веб-порталі Київської міської державної адміністрації та за допомогою гарячої телефонної лінії КБУ "Контактний центр міста Києва" (15-51).

   У фотогалереї сайту "Ліски" - сучасний вигляд вулиці Шліхтера, вигляд місцевості до виникнення вулиці та фотокопії рішення Виконкому Київміськради №146 від 26 січня 1961 року про перейменування Нової вулиці (Гравійної) на вулицю Академіка Шліхтера. Цікаво, що рішення №146 підписане Олексієм Давидовим, чиє прізвище тепер і саме потрапило під каток перейменувань. Останнє фото - копія рішення Лубенської міської ради від 2007 року про присвоєння лубенським вулиці та провулку Шліхтера (який народився в Лубнах) імені академіка Вернадського.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Історія Києва".


Вам була корисна ця стаття?

Krigolam  19.10.2014 20:19
Танцы голодранцев

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):