Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Слайд-шоу: від клубу ДВРЗ - до озера

Вівторок, 04.02.2014    

Клуб ДВРЗ Клуб ДВРЗ   Завжди цікаво подивитись, як з часом змінюється вигляд якогось куточка міста.
   На фото зліва та справа - тильна сторона будівлі Центру культури та мистецтв Дніпровського району м.Києва (вул.Алма-Атинська, 109).
   Обидва знімки зроблені взимку з інтервалом приблизно 40 років. Не виключено, що перший знімок зроблено в березні 1954 року, невдовзі після відкриття будинку культури - в такому випадку інтервал ще більший.
   На старішому знімку немає ні 9-поверхового будинку №109А по вул.Алма-Атинській - фактично цей будинок розташований по вулиці Винахідників, ні 24-поверхового будинку №109В по Алма-Атинській. На їхньому місці видніються дерева й дахи приватних будинків.
   Молоді дерева видні і в парку "Сосновий", розташованому біля будинку культури - зараз вони зовсім інші - повиростали. Натомість будівля Центру культури та мистецтв (первісна назва - Палац культури ДВРЗ) практично не змінилась.

Клуб ДВРЗ

   Від Центру культури пройдемо вулицею Алма-Атинською до Рогозівської, побачивши по дорозі церкву - храм святого Пантелеймона, довоєнні будинки, голуб'ятники, а також дорогу через ліс до озера. Решта знімків зроблені на озері Берізка (Лісовому). Мабуть, не всі знають, що озеро це - рукотворне, викопане в післявоєнні роки працівниками Дарницького вагоноремонтного заводу для відпочинку дітей і дорослих.
   На фото - любителі природи, багато дітей, ополонка для купання "моржів", витік з озера обох рукавів річки Дарниця - північне русло Дарниці прямує до Троєщини, а південне - до Березняків, де впадає в озеро Нижній Тельбин.
  Запрошуємо переглянути слайд-шоу! Нагадуємо, що якість знімків дозволяє переглядати їх у повноекранному режимі.



   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Ліс" та "Фото".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):