Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Завтра в Центрі культури - день відкритих дверей

Середа, 27.11.2013  

День відкритих дверей у Центрі культури    Завтра, 28 листопада 2013 року в Центрі культури та мистецтв Дніпровського району (вул.Алма-Атинська, 109, ДВРЗ) відбудеться День відкритих дверей. Завершиться він концертною програмою "Місто майстрів", початок якої заплановано на 18 годину. А протягом дня можна буде оглянути будівлю та ознайомитись із можливостями, які надає Центр культури дітям та дорослим - численними ансамблями, студіями, клубами, групами та гуртками.

   "Двоповерховий Палац культури налічує понад 50 приміщень. Головні приміщення - це зал для глядачів на 720 місць, лекційний зал на 140 місць і спортзал. У будинку розміщені також бібліотека, кімнати для гуртків, кабінет громадських організацій, буфет і різні підсобні приміщення" - так описували нинішній Центр культури влітку 1954 року, невдовзі після його відкриття.

   Численні групи та гуртки працюють і тепер, однак є й відмінності в роботі центру культури у порівнянні з першими роками функціонування. Немає тепер спортивного залу, колишній лекційний зал використовується як мала сцена, немає також і музично-літературного лекторію для школярів.

   А якими ж були теми лекцій у далекому 1957 році, можна побачити на оцифрованій копії абонементу, наданого редакції сайту "Ліски" місцевими мешканцями. Як видно по датах, відбувались вони приблизно двічі на місяць. Назва першої лекції: "Образ Ленина в музыке и литературе", інших - "Рассказы и песни о революции", "Комсомол всегда впереди", "За мир и дружбу", "По страничкам опер композиторов-классиков и советских композиторов", "По страничкам любимых балетов".

   Після списку тем повідомлення крупним шрифтом: "До и после каждой лекции-концерта работает массовик". Так і хочеться додати - "затейник"! :)


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Клуб", "Анонси" та "Історія Києва".


Вам була корисна ця стаття?

Володимир  28.11.2013 09:59
Іще були у Будинку культури музей ДВРЗ і дитяча бібліотека, на другому поверсі в коридорі ліворуч.

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):