Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Бібліотечні конкурси. Рік 1959-й, рік 2013-й

Вівторок, 05.11.2013    

   Колективи невеликої бібліотеки Будинку культури Дарницького вагоноремонтного заводу (тепер - бібліотека №158 Дніпровського району м.Києва) в усі часи відзначались високим професійним рівнем та творчим підходом до своєї роботи. За це їх завжди любили й поважали читачі, за це вони отримували заслужені перемоги на професійних конкурсах.
   На газетному знімку 1959 року - працівниця бібліотеки ДВРЗ Антоніна Єрьоменко і технік паровозного депо В.Федорук готуються до диспуту. Там же зазначено, що бібліотека завоювала 2 місце у Всесоюзному огляді культурно-освітніх закладів.

Бібліотека ДВРЗ, 1959 рік
Вирізка з газети "Вечірній Київ", 21 липня 1959 року

   І тепер бібліотека серед кращих - в минулому місяці її колектив нагороджено подякою за участь у районному конкурсі "Провайдери читання", співпрацю з читачами та плідну краєзнавчу роботу. Наводимо уривки з тексту до конкурсної презентації, а також слайд-шоу, підготовлене працівниками бібліотеки №158. Повний текст презентації можна подивитись тут.

Подяка

...
   Книга “ДВРЗ” автора В.С. Приходька - це перша з книг, присвячених історії однойменної місцевості, розташованої на сході Києва. Популяризація книги не тільки серед місцевих мешканців, а й у масштабах Дніпровського району та міста в цілому матиме просвітницько-виховний вплив на читачів. Особливу актуальність книзі надає необдумана забудова околиць столиці, що несе загрозу їхній історичній самобутності.
   Чи знаєте ви, що означає слово “ДВРЗ”? Спитайте киянина, і неодмінно отримаєте цілком конкретну відповідь - це околиця столиці України, населена “типочками в кепках”, які лузають “семки” та чигають на довірливих приїжджих, щоб полегшити їхні гаманці. І це ще буде, мовляв, не найгірший для гостей варіант! Хтось згадає, що саме там знімався відомий кліп до пісні Потапа і Насті “На раёне”. Залізничники скажуть, що це назва вагоноремонтного заводу. Хто служив в армії, додасть, що це назва Київського обласного збірного пункту призовників.
   Щоб дізнатись, чи вірні всі ці відповіді, не обов'язково їхати на ДВРЗ. З 2011 року читачі мають змогу більше дізнатись про ДВРЗ завдяки книзі уродженця та мешканця цього мікрорайону, випускника місцевої школи №11, кандидата економічних наук Володимира Сергійовича Приходька. Його книга, яка так і називається - “ДВРЗ” - вийшла в друк у жовтні 2011 року.
...


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Бібліотека" та "Історія Києва".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):