Тег AREA. Top_221


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Історія Києва. Заводські багатотиражки

Вівторок, 06.08.2013    

Газета "Дарницький вагоноремонтник". №284 Газета "Дарницький вагоноремонтник". №284    Продовжуємо публікацію фотокопій архівних номерів заводської багатотиражної газети "Дарницький вагоноремонтник".

   Ці невеличкі газети цікаві не стільки внутрішньозаводськими новинами, скільки розповідями про життя киян у 60-і роки минулого століття. Дізнаємось про особливості цього життя на прикладі мешканців селища Дарницького вагоноремонтного заводу - ДВРЗ.

   Ось і в цьому, 284-му номері газети від 20 червня 1964 року розповідається не лише про виробничі турботи, а й про життя працівників за межами заводської прохідної.

   В замітці "Приїздіть частіше!" йде мова про враження глядачів від оперної вистави "Катерина", поставленої на сцені Будинку культури ДВРЗ. Чудова гра акторів київського Будинку актора - Ряжської, Кнорозок, Пазича, Чуйко, Іващенко, Нижньої - неодноразово переривалась оплесками.

   Начальник ремонтно-механічного цеху Т. Ксензов розповів про працівника цеху, майстра дільниці комуністичної праці Григорія Павловича Горбенка, а працівники ливарного цеху т.т. Тарануха, Підпомога, Щиголь та Афанасьєв - про причини браку ливарних виробів. На їхню думку, основною причиною є погана якість моделей, виготовлених інструментальним цехом. Критикують ливарники й адміністрацію заводу, яка недосить уболіває за спільну справу.

   В рубриці "Нам відповідають" розміщена відповідь помічника начальника заводу тов.Хрисанфова на критичну публікацію в одному з попередніх номерів газети. Мешканці будинку №89Б по вул.Сергія Лазо (В газеті помилка! Правильно: по вул.Дарницьке шосе. Дякуємо читачу! Прим. ред.) скаржились тоді на неприємне сусідство надвірного туалетного приміщення.

Газета "Дарницький вагоноремонтник". №284 Газета "Дарницький вагоноремонтник". №284 Газета "Дарницький вагоноремонтник". №284 Газета "Дарницький вагоноремонтник". №284 Газета "Дарницький вагоноремонтник". №284 Газета "Дарницький вагоноремонтник". №284

   Завершуємо огляд багатотиражної газети композицією старого та нового зображень одного з куточків селища ДВРЗ. Фото 1964 року зроблене електрозварником цеху правки вагонів Л. Мельником, а фото 2013 року - зроблене вчора.
   Сподіваємось, що точка зйомки (перед банею) вибрана вірно? :)

Газета "Дарницький вагоноремонтник". №284

Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Історія Києва", "Завод" та "Дарницький вагоноремонтник".


Вам була корисна ця стаття?

Житель ДВРЗ  06.08.2013 12:53
Оказывается и в те времена "писарчуки" допускали не точности. Указанные Дома числятся по ул. Алма-Атинской, а ул.С.Лазо упирается в больницу и таких номеров никогда не было.

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):