Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Газета "Дарницький вагоноремонтник". №281

Понеділок, 10.06.2013    

Газета "Дарницький вагоноремонтник". №281 Газета "Дарницький вагоноремонтник". №281    На першій сторінці номера 281 багатотиражної газети Дарницького вагоноремонтного заводу (ДВРЗ) від 30 травня 1964 року - редакційна замітка про газозварника ремонтно-механічного цеху (РМЦ) Миколу Книженка. Замітка вийшла під рубрикою "Маяк економії", а йдеться в ній про економний підхід Миколи до будь-якої виконуваної ним роботи.
   При користуванні електрозварювальним апаратом - "палить" електроди до кінця, різальним - вчасно вимикає горілку різака, щоб не витрачати дарма паливо. Обрізки металу акуратно підбирає та кидає в ящик для металолому. Таке хазяйське ставлення до роботи не випадкове, адже Микола Книженко дорожить честю рідного заводу, на якому він розпочав свою трудову діяльність, та здобув професію.
   Інша замітка майстра цеху ходових частин М.Єгорченка - про слюсаря-ремонтника Вячеслава Сухорукова. Вячеслав довго розмірковував, як витіснити ручну працю на операції очищення пружин. Врешті вніс раціоналізаторську пропозицію по створенню машини для очищення пружин. Пристрій вже проходить випробування, причому дає хороші результати. Якщо випробування завершаться успішно, отримана економія складе 700 карбованців на рік (фонд заробітної плати вивільненого від виробничої операції працівника). Крім того, зросте й якість очищення пружин.
   Внизу першої шпальти - розповідь про свято пісні, яке відбулось 28 травня 1964 року на стадіоні та в Будинку культури ДВРЗ. Піснями, урочистими лінійками та спортивними змаганнями школярі відзначили закінчення учбового 1963-64 року. З концертом художньої самодіяльності перед учнями виступили прикордонники.

Газета "Дарницький вагоноремонтник". №281 Газета "Дарницький вагоноремонтник". №281 Газета "Дарницький вагоноремонтник". №281

   На звороті багатотиражної газети - розповідь про заводських донорів, серед яких і головний лікар Клавдія Іванівна Трубіцина, яка здавала кров уже вшосте. Цікава замітка лікаря В.Ходоско про необхідність спорудження та приведення до ладу дитячих майданчиків біля кожного будинку. Щоб не бігли діти з усього ДВРЗ у двір будинку №2 по вул. О.Дундича, та будинку №1 по вул.Рогозівській, де для малечі є й грибки, і гойдалки, і ящики з жовтим піском.
   На цій же сторінці опубліковано й колективну скаргу мешканців будинку №89Б по Дарницькому шосе (з 1973 року - вулиця Алма-Атинська) пенсіонера Степаненка, старшого інженера Безкоровайного та бухгалтера Щербакової. А скаржились мешканці на туалетне приміщення, через сусідство з яким неможливо відчинити вікна зі східного боку будинку.
   Нижче наводимо тексти заміток та сучасні фото будинку №89Б по вулиці Алма-Атинській. Тепер будинок межує не з туалетом, а з трьома новозбудованими житловими будинками.

Газета "Дарницький вагоноремонтник". №281 Газета "Дарницький вагоноремонтник". №281 Газета "Дарницький вагоноремонтник". №281 Будинок №89Б по вулиці Алма-Атинській (ДВРЗ) Будинок №89Б по вулиці Алма-Атинській (ДВРЗ) Будинок №89Б по вулиці Алма-Атинській (ДВРЗ)

Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Історія Києва", "Завод" та "Дарницький вагоноремонтник".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):