Тег AREA. Top_201


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Осінні зустрічі. Володимир Приходько та Людмила Зайцева

Понеділок, 31.12.2012    

   Перед Новим роком всі ми прагнемо підвести підсумки. Дотримуючись традиції, сайт "Ліски" розпочинає цикл заміток під загальною назвою "Осінні зустрічі". Героїв заміток об'єднує вплив на їхні долі з боку ДВРЗ через народження, проживання чи роботу в цій місцевості. З іншого боку, завдяки неординарності та активності цих особистостей, нерідко має місце і зворотній вплив.

   Зустріч колишньої працівниці Дарницького вагоноремонтного заводу, завідуючої заводським музеєм Людмили Зайцевої та випускника школи №11, кандидата економічних наук, автора книги "ДВРЗ" Володимира Приходька відбулась з ініціативи нашого сайту. Передусім учасники зустрічі ознайомились з бібліотечною виставкою - переможцем конкурсу "Чудовий, дивний, неймовірний" в номінації "Найкраща краєзнавча виставка" (див. фотогалерею). Цікаво, що більшість експонатів виставки подаровані читачами бібліотеки №158, інша частина виявлена в запасниках самої бібліотеки чи Центру культури та мистецтв Дніпровського району. Учасники зустрічі висловили побажання, щоб експонати залишились доступними для мешканців ДВРЗ і після закінчення роботи виставки.

   Теми подальшої розмови стосувались як минулих часів, так і сьогодення. Зайцева та Приходько згадали роботу над книгою "ДВРЗ", один з примірників якої зберігається в музеї Дарницького вагоноремонтного заводу. Ще декілька примірників книги були власноручно підписані автором та подаровані учасникам зустрічі. Володимир Приходько зауважив, що важливим є не лише фіксація та збереження пам'яток історії ДВРЗ, а й подальше вивчення історії місцевості, причому саме через людські долі.

   Людмила Зайцева розповіла про етапи формування заводського музею та охарактеризувала основні його розділи. Передивляючись архівні номери заводської багатотиражної газети "Дарницький вагоноремонтник", Приходько та Зайцева згадали багатьох його працівників, у тому числі секретаря парткому заводу Віктора Михайловича Сломонова, який щозими разом з іншими мешканцями ДВРЗ залюбки катався на ковзанці. Фото Віктора Сломонова та інших нагороджених орденами та медалями працівників заводу, серед яких і батько Володимира Приходька, можна побачити в №473 "Дарницького вагоноремонтника".

   Приходько та Зайцева поділились думками стосовно професійності колишніх та нинішніх керівників і спеціалістів заводу. Незважаючи на те, що Людмила Зайцева вже вийшла на пенсію (до речі, 11 січня - день її народження), вона й надалі уважно слідкує та переживає за роботу заводу, регулярно зустрічається з його керівниками. Займається Зайцева й іншою громадською діяльністю. Так, у кінці зустрічі вона розповіла про свою участь у роботі Всеукраїнської громадської організації онкоінвалідів та організації "Амазонки".




Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Історія Києва" та "Бібліотека".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):