Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Поет Новорусов завітав до бібліотеки ДВРЗ

Середа, 10.10.2012    

Книга Анатолія Новорусова    В минулому місяці поет і публіцист Анатолій Новорусов, колишній мешканець житлового масиву ДВРЗ, що на східній околиці Києва, завітав до місцевої бібліотеки №158, розташованої в Центрі культури та мистецтв Дніпровського району.
   Працівники та читачі бібліотеки, які добре знають відомого земляка, радо привітали пана Анатолія. А хто не знав, мав нагоду з ним познайомитись.
   У свою чергу, Анатолій Новорусов розповів про свої творчі плани, зокрема, про підготовку до публікації чергової, вже восьмої книги. До неї мають увійти в основному нариси та вірші. Робоча назва збірки - "Многоцветие".
   Деякі з виданих раніше книг Новорусова: "Продолжение следует" (1998р., вибрані вірші), "В горах Чечни" (2001р., дві повісті), "Грозненские сумерки" (2003р., романи, оповідання, вірші), "Колокола" (2004р., вірші), "Против ветра" (2006р., повість, оповідання, п'єси), "Отзвуки" (2010р., вірші).

Книга Анатолія Новорусова Книга Анатолія Новорусова    Ось яку рецензію написав на збірник "Отзвуки" редактор журналу "Ренессанс" Віктор Шлапак:

   Это последний, третий по счету сборник поэта, который я бы назвал первым, первым по-настоящему – поэтическим. Он вышел на русском языке, но написан в Германии – чудеса да и только, даже несмотря на биографическую справку: автор – бывший киевлянин, переехавший туда…
   Отзвуки! Но чего? Бывшей истории и современности, и познания – и их, и себя. Сборник не везде ровен, есть простые пересказы, но многое блестит поэзией. Например, «О Пушкине». И ради справедливости надо заметить – даже в пересказах есть всегда мысль: ребята, хватит крапать, драться за премии, власть, пора посмотреть, что творится вокруг и задуматься и поэтам, и читателям…

   На прохання присутніх на зустрічі читачів бібліотеки №158, серед яких був і поет та перекладач Борис Токарчук, Анатолій Новорусов прочитав один з віршів зі збірки "Отзвуки" - "Кордільєри".



Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Бібліотека" та "Відео".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):