Тег AREA. Top_221


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Наші за кордоном

Четвер, 13.09.2012    

Поет Анатолій Новорусов    Колишній мешканець ДВРЗ, поет і публіцист Анатолій Петрович Новорусов народився 25 січня 1931 року в м.Грозному Чеченської республіки. В 1950 році, після закінчення школи, вступив на нафтопромисловий факультет Грозненського нафтового інституту, який закінчив у 1955 році, отримавши спеціальність "Гірничий інженер нафтопромислових робіт".

   До Києва переїхав у 1961 році на запрошення проектного інституту гірничої справи, де на той час було створено відділення проектування нафтопромислових об'єктів в Україні. Пізніше перейшов до Міністерства геологорозвідувальних робіт, потім займався транспортуванням газу по Україні та в інші країни Європи в об'єднанні Укргазпром. Згодом працював у Раді міністрів України (нагляд за геолого-розвідувальними об'єктами). Одночасно робив несміливі спроби зайнятися літературною творчістю.

   Анатолій Новорусов у Чечні Перед виходом на пенсію працював у м.Ноябрьську Тюменської області на посаді головного спеціаліста відділу проектування нафтопромислових об'єктів.
   В 1991 році вийшов на пенсію і повернувся до Києва. Одночасно зайнявся, вже впритул, літературною працею. Приблизно за 10 років видав 7 збірників своїх літературних творів, куди ввійшли вірші, проза та п'єси. Зараз готується до друку черговий, вже восьмий, збірник віршів та нарисів під назвою "Многоцветие".

   Анатолій Новорусов публікувався в таких журналах, як "Радуга", де вийшов перший роман про геологорозвідувальників нафти і газу в Україні "Продолжение следует". Також в журналі "Ренессанс" (цей журнал - міжнародний, що важливо для автора, який у 2002 році після важкої операції виїхав до Німеччини).

   Редактор Віктор Шлапак Публіцистикою Новорусов зайнявся, тому що висвітлював питання, які стосувались його особисто. Ці нариси в основному ввійшли до восьмої книги, що готується до видання журналом "Ренессанс". Головний редактор журналу - Шлапак Віктор Володимирович.

   Можливо, в декого складеться враження, що життя письменника проходить по накатаній колії, але це далеко не так. На жаль, були в нього як успіхи, так і невдачі, заздрісники й ненависники, які немало попсували йому крові. Взагалі, все, як у кожної живої людини. І про це можна здогадатись, якщо уважно "пройтись" по його творах. А знайти його книги можна в усіх центральних (обласних) бібліотеках України.


Схожі публікації на сайті можна знайти за тегом "Бібліотека".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):