Тег AREA. Top_232


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Поновились крадіжки ліфтового обладнання

Середа, 22.08.2012    

   Як пам'ятають читачі, в минулі роки як у Києві, так і в інших містах України були цілі епідемії крадіжок обладнання з багатоквартирних будинків. Крали все - металеві двері, замки з дверей, пожежні рукави, перила зі сходів, радіатори опалення та інше. Особливою "популярністю" користувались елементи обладнання, що містили в собі кольорові метали, або які було легко збути - електричні лампочки, світильники, електролічильники, кабелі, електродвигуни, електронні плати та інші елементи ліфтового обладнання.
   З часом крадіжок меншало, але зовсім вони не припинялись. Так, у 2011 році невідомі злочинці протягом місяця тероризували мешканців Святошинського і Дніпровського районів столиці, викрадаючи так звані гальмівні котушки ліфтів. Злодії заробляли на кожній котушці, здаючи їх на приймальні пункти, близько 300 гривень. А мешканці отримували серйозний і тривалий дискомфорт, долаючи пішки шлях на вулицю чи з вулиці.

   Для протидії крадіжкам з ліфтових приміщень міською владою були розроблені та реалізовані наступні заходи:
- регулярні перевірки легальних пунктів прийому металобрухту та виявлення нелегальних;
- взяття ліфтових приміщень під охорону відділів служби державної охорони (ВДСО) шляхом встановлення сигналізації;
- встановлення тривожних кнопок для виклику міліції;
- влаштування засідок;
- підвищення пильності мешканців.
   Саме завдяки двом останнім чинникам було затримано як згаданих раніше злодіїв з ліфтів у двох районах Києва, так і крадія електричного кабеля на ДВРЗ.

Поновились крадіжки ліфтового обладнання    Здавалося б, наведенню елементарного порядку в будинках повинна була сприяти й державна кампанія зі створення об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), однією з цілей якої було подолання байдужості мешканців та спонукання їх до збереження спільного майна.
   Однак схоже, що лихі 90-ті повертаються, на сходах знову стали красти як світильники, так і копійчані лампочки, а в 15-поверховому будинку на Березняках сьогодні стоять ліфти з-за крадіжки котушок (див. фото).
   Тим прикріше, що в даному випадку і ліфти нові, і господар у будинку начебто є. Саме про цей будинок ми писали в новині "Створили ОСББ - вже й ліфти поміняли!".



  Схожі публікації на сайті можна знайти за тегами "ЖКГ" та "ЧП".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):