Тег AREA. Top_201


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

На ДВРЗ п’ятикласники навчаються у дитсадках

П'ятниця, 30.03.2012       Оригінал новини - на сайті газети DNews.

ДВРЗ, школа №103

Автор Артем Малий
Фото Марка Абрамова

Три загальноосвітні заклади реконструюють

   Незабаром на ДВРЗ розпочнуть реконструкцію трьох шкіл: 42, 103 та 11. У 2012 році виділять 80 млн грн на будівництво чотирьох нових корпусів та проведення реконструкції школи № 42 (вул. Хорольська, 19). Необхідність таких заходів зумовлена тим, що учні молодших класів навчаються у дитячих садочках. Тож додаткові корпуси усунуть проблему з нестачею місць у школах.
   — Проект уже створено, є відповідне розпорядження КМДА та замовник. Будівництво має розпочатися вже цього року, — повідомив Павло Тесленко, депутат Київської міської ради. Крім того, до шкіл № 11 (вул. Алма-Атинська, 113) та № 103 (вул. Алма-Атинська, 89) добудують корпуси. На проектування школи № 11 додатково виділять з бюджету 1,3 млн грн. У новобудовах облаштують спортивні та актові зали, їдальні та бібліотеки.
   Через нестачу місць у школі № 103 п’ять класів (125 учнів. — Авт.) навчаються у приміщеннях дошкільних закладів.
   — Ми давно мріємо про розширення площі, — сказала Ольга Гуріна, директор школи № 103.
   — Зараз у нас навчаються 480 дітей, а є потреба розмістити вдвічі більше.
   Відповідні документи вже підготовлено та адресовано до Головного управління економіки та інвестицій КМДА, аби у бюджеті міста передбачили кошти на проектування прибудови до школи № 103. Питання влаштування дітей до загальноосвітніх закладів доволі актуальне на ДВРЗ та Старій Дарниці. У дитсадках не вистачає місць через те, що там навчаються учні молодших класів.
   Проблеми пов’язані з тим, що масиви активно розширюються та розбудовуються, а кількість навчальних закладів не зростає. Вихід із цієї ситуації намагається знайти Микола Ратушний, заступник голови громадської організації науковців та освітян України.
   — Архітектори не дбають про інфраструктуру. Треба створювати поряд із новобудовами освітні заклади, — коментує Ратушний. — Також необхідно повернути у комунальну власність дитсадки, які свого часу віддали приватним підприємцям.
   Тож насамперед ставити питання щодо зведення шкіл та садків треба забудовникам.


Довідка сайту "Ліски"
   Згідно Розпорядження КМДА від 15.02.2012 №242, в 2012 році буде розпочата реконструкція школи №11, що на ДВРЗ.
   Обидві школи ДВРЗ - №11 та №103 у минулому році святкували відповідно 75- та 55-річчя. Про першу школу можна прочитати в публікації "Роки летять, а школа не старіє", а про другу - "Школа №103 відсвяткувала 55-річчя". До речі, в 2012 році святкуватиме 75-річний ювілей і один з дитячих садочків ДВРЗ - №700.
Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Школа", або "Діти".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):