Тег AREA. Top_221


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Роки летять, а школа не старіє…

Вівторок, 21.02.2012       Оригінал публікації - на сайті Дніпровської в м.Києві РДА.

Школа №11, ДВРЗ    Ці слова стали рефреном урочистостей з нагоди 75-річчя середньої загальноосвітньої школи №11, що в мікрорайоні ДВРЗ Дніпровського району столиці. Вони проходили в Центрі культури та мистецтв Дніпровського району. Зі святом педагогічний коллектив, який очолює директор Оксана Садовська, привітали заступник голови Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації Ольга Дейнега, начальник районного управління освіти Василь Ільєнко, депутат Київради Павло Тесленко, чемпіон світу з фехтування Юрій Чиж та інші гості. Чимало теплих слів було ними сказано на адресу директора, вчителів, тих, хто в різні роки працював у цій, чи не найстарішій школі столиці України. Тісні зв'язки у школи з Дарницьким вагоноремонтним заводом. Адже саме після того, коли він почав функціонувати в 1934 році, виникла потреба в будівництві цього навчального закладу. Гучними оплесками вітали присутні на святкуванні «дня народження» школи вчителів, яких нагороджували грамотами та цінними подарунками. А голова профкому ДВРЗ Ольга Малєєва подарувала від імені шефів комп'ютер.
   Школа №11, ДВРЗ Під час урочистостей згадали колишніх її директорів Антоніну Шупікову, Валентина Ситєнкова, Ольгу Ячник, Оксану Садовську, а також ученицю школи 1938-1946рр., вчителя англійської мови й літератури, відмінника освіти СРСР та України Вікторію Вергун. Теплі слова були сказані на адресу й інших випускників, серед яких – професори, політики, лікарі, вчителі. Це випускник 1956 року полковник міліції у відставці, ветеран праці, член спілки юристів України та національної спілки журналістів України, автор слів шкільного гімну Анатолій Довбня, випускник 1969 року кандидат економічних наук Володимир Приходько, а також чимало інших. Привітали, зокрема, Олену Гніденко, Євгенію Аношкіну, Поліну Комарову, Галину Коробкову, Ірину Агеєнко, Інаїду Керасіді.
   Школа №11, ДВРЗ Хвилиною мовчання згадали присутні викладачів та учнів, що загинули в роки Великої Вітчизняної війни. А продовжили вітання виступ дитячо-юнацької хореографічної студії імені Миколи Коломійця «Щасливе дитинство» під керівництвом випускниці 11-ї школи Ольги Яценко. Аплодували глядачі й виступу народного художнього колективу – театру хореографічних мініатюр «Цвіт папороті».
   Школа №11, ДВРЗ
Для довідки
   Сьогодні школа №11 – це 377 учнів, які за останні роки, як і завжди, ставали переможцями та призерами чималої кількості районних олімпіад, районних та призерами міських етапів захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук з української мови й літератури, українознавства, історії, правознавства, економіки, географії, екології, прикладної математики, хімії, біології, образотворчого мистецтва, фізики.
   Це шкільний театр «Музична веселка» – лауреат районного конкурсу-огляду театральних колективів «Срібне джерело-2010», переможець та призер різноманітних районних і міських конкурсів та фестивалів. Учні школи ставали призерами районних, міських, всеукраїнських і міжнародних змагань з підводного плавання, футболу, легкої атлетики, художньої гімнастики.
   Не слід забувати, що школа № 11 – це 46 учителів, техпрацівників, згуртованих за покликом серця.
   За інформацією зі шкільних джерел та відділу з питань внутрішньої політики та зв’язків із громадськістю.


  Коментар сайту "Ліски"
   Звичайно, 75-річна школа №11 на ДВРЗ не належить до "найстаріших шкіл столиці України". Як пишуть на сайті "Ліцеї України", три найстаріші школи Києва - це ліцей “Поділ” (колишня середня школа №100) на Покровській вулиці - побудували його більше 200 років тому як штаб-квартиру Контрактових ярмарків; гімназія №56 по вулиці Предславінській поблизу палацу "Україна" - побудована в 1904 році, в новобудову перевели створене раніше Урядове училище, та школа №75, що на вулиці Іванова біля центральної прохідної заводу "Арсенал" - у триповерховій будівлі з 1902 року розташовувалося Печерське міське училище.
   Нижче пропонуємо сучасні фото названих чотирьох шкіл та сусідніх з ними вулиць.
Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Історія Києва", "Діти" або "Школа".



Вам була корисна ця стаття?

владик  26.12.2015 09:44
не хто не смие називати мою школу старою вона апсалютна нова школа 11 миста киева на деверзе \n
матвиенко владислав

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):