Тег AREA. Top_201


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Школа № 103 відсвяткувала 55-річчя

Понеділок, 28.11.2011, 13:30    Оригінал публікації - на сайті DNews.


Автор Ганна РЕДЬКА
Фото: Андрій ЄЛОВІКОВ

Випускників навчального закладу на ДВРЗ знають навіть у Америці.

   Одна з найстаріших шкіл Дніпровського району — ЗОШ № 103 — відома серед місцевих мешканців як «сімейна», адже там навчалося не одне покоління родин. Нещодавно навчальний заклад відсвяткував свій ювілей, тому кореспонденти DN вирішили дізнатися, що цікавого у цій школі та як там виховують підростаюче покоління.
   — Цього місяця ми святкуємо 55-річний ювілей. Якщо чесно, то у це навіть не віриться: моє життя пов’язане зі школою вже 28 років, — розповідає директор ЗОШ № 103 Ольга Гуріна.
— За цей час тут вивчилось декілька поколінь. А дехто з учнів навіть став поважним професором.
   Тому не дивно, що більшість вчителів та родичів школярів поміж собою називають школу «сімейною».
   — Загалом у школі навчалося майже 200 родин у 3-х поколіннях: бабусі і дідусі, батьки та їх діти. І тепер у кожному класі знайдеться по 5-7 учнів, які є близькими родичами тих, хто у нас вчився, — каже заступник директора Світлана Москалець. — Тож ми навчаємо братів-сестер, племінників, дядьків-тіточок… Та що там казати — моя донька Ганна, яка теж тут навчалась, тепер вчителює в перших класах. Діти почуваються у стінах цього навчального закладу, як вдома.
   — На перервах ми можемо грати на профорієнтаційному терміналі, в якому є різноманітні вікторини, тестові завдання та безліч цікавої інформації, а за це ще й отримуємо картинки на мобільний телефон, — ділиться з нами Оленка Бойко, учениця 6-А класу.
   Одна з особливостей навчального закладу № 103 — велика кількість гуртків, їх у школі аж 20! Найбільшою популярністю серед учнів користуються гуртки футболу, петриківського розпису, шахів, волейболу, театральний та туристичний.
   До речі, цього року учні стали переможцями 5-го туристично-краєзнавчого зльоту школярів «Іскри дружби» та отримали призові кубки.

ДО ТЕМИ

   За 55 років випускниками ЗОШ № 103 стали 3600 учнів, серед них 140 нагороджено золотими медалями. Нині в школі навчаються 480 школярів, а навчальний процес їм забезпечують 34 висококваліфіковані педагоги.

ДО ВІДОМА

Всесвітньо відомий учень

   Один з найталановитіших випускників школи — Дмитро Мавло. Нині він відомий фізик та математик, який захистив дві докторські дисертації. Після від’їзду з України Дмитро продовжив вивчення високої енергії та ядерної фізики в Інституті ядерних досліджень у Росії. Його роботи опубліковано у наукових виданнях 13 країн світу, він є членом Математичної асоціації Америки. У 1999 році Дмитро отримав звання «Людина року» в США. Його ім’я внесено до книги «500 видатних розумів ХХ століття». Зараз він мешкає у Москві, але до нині підтримує зв’язок з рідною школою.

Коментар сайту "Ліски"
   103-я школа ДВРЗ двічі згадувалась у публікаціях сайту - "День фізкультури і спорту на стадіоні "'Дніпровець" від 22.09.2011р. та "Набір у спортивну школу ДЮСШ-21" від 11.09.2011р. Нижче - свіжі фото школи 103.


Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):