Тег AREA. Top_232


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

Денисові Антіпову присвоєно звання "Почесний громадянин міста Києва" (посмертно)

Понеділок, 24.07.2023 18:50   Джерело: сайт Київського національного університету імені Тараса Шевченка

   На засіданні 13 липня 2023 року Київрада присвоїла звання "Почесний громадянин міста Києва" 8 особам. Серед номінантів – викладач ННІ філології КНУ, лейтенант аеророзвідки 95-ої ОДШБр Денис Антіпов, який загинув 11 травня 2022 року, захищаючи територіальну цілісність та Незалежність України в ході оборонного бою підрозділів 95 бригади з противником поблизу села Довгеньке Ізюмського р-ну Харківської обл. внаслідок ворожого обстрілу танками та артилерією противника.

   На початку вересня 2022 року Університет підтримав ініціативу клопотати перед депутатами Київської міської ради про присвоєння почесного звання та сприяти перейменуванню у місті Києві вул. Славгородська (Дарницький р-н) на вул. Дениса Антіпова.

   Київрада підтримала перейменування вулиці 28 жовтня 2022 року, а з 13 липня 2023 року Денис Антіпов став "Почесним громадянином міста Києва" (посмертно). Дякуємо за підтримку киянам та всім причетним! Саме так Герої не вмирають, так вони житимуть у нашій пам’яті, так слугуватимуть націєтвірним орієнтиром!

Денисові Антіпову присвоєно звання «Почесний громадянин міста Києва» (посмертно)

   Денис Антіпов був киянином і проживав на вулиці Інженера Бородіна (Дніпровський район), навчався у гімназії на вул. Ентузіастів (Дніпровський район), мав виробництво власного ветеранського бізнесу на пров. Гната Хоткевича (Дніпровський район), викладав у Навчально-науковому інституті філології КНУ на бульварі Тараса Шевченка (Шевченківський район).

   Денис – відомий громадський діяч, активний учасник мовного Майдану та Революції Гідності, випускник Київського національного університету імені Тараса Шевченка, викладач кафедри мов і літератур Далекого Сходу та Південно-Східної Азії Навчально-наукового інституту філології КНУ (фахівець із корейської мови), випускник та лектор програми з підприємницької діяльності для ветеранів АТО і ООС Київської школи економіки, засновник ветеранського бізнесу UA.GIFTS, член громадської спілки "Національне українське молодіжне об’єднання", командир взводу аеророзвідки 5-тої батальйонно-тактичної групи 81-шої окремої аеромобільної бригади ЗСУ (протягом 2015-16 рр.).

   Із початком російського вторгнення 24 лютого 2022 р. Денис, не вагаючись, став до лав 95-тої окремої десантно-штурмової бригади і відправився на передову лінію фронту. 9 березня він отримав контузію та численні травми під час артилерійського обстрілу біля м. Ізюм на Харківщині, але вже через 2 місяці (ще до завершення лікування) знову став на захист Батьківщини. Назавжди...


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Російсько-українська війна".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):