Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

Киянина визнали найкращим студентом світу

Середа, 21.09.2022 10:05   Джерело: сайт Вечірній Київ. Скорочено

   Випускник відділення технічних наук Київської МАН, студент НТУУ "КПІ імені Ігоря Сікорського" Ігор Клименко став переможцем Всесвітньої студентської премії Global Student Prize.

   Всесвітня студентська премія та нагорода в розмірі 100 000 доларів США щороку присуджується винятковому студенту, який справляє реальний вплив на навчання, життя своїх однолітків і на суспільство. Цьогоріч з десяти фіналістів премії організатори обрали саме Ігоря. Про його перемогу оголосили 20 вересня у Нью-Йорку.



   Останні роки Ігор Клименко активно займається вирішенням актуальної проблеми із замінуванням та розробив квадрокоптер-міношукач. Пристрій дасть змогу швидко знайти вибухонебезпечні об’єкти на поверхні та під землею і мінімізувати участь людини в цих пошуках.

   "Це наш неймовірний МАНівець Ігор Клименко. Для мене особисто і для всієї нашої команди це важливіше, ніж перемога Калуша на Євробаченні, чесно, — зазначила комунікаційниця МАН Оленка Северинчук. — Ця новина вже облетіла всі шпальти. І нарешті про нього дізналася вся земна куля. Як і мало бути. А я лишень додам, що Ігор не тільки дуже-дуже талановитий, а ще й працьовитий. Тисячі годин в лабораторіях. Участь в десятках конкурсів і змагань, з яких завжди повертався з перемогами і на яких піднімав український прапор. Менторство від нашого Ukrainian Future Incubator. Шалена наполегливість. Навесні Ігор переховувався у підвалі ще з 8-ма людьми під час окупації селища російською армією. "Що я можу зробити для своєї країни?" — питання, яке постійно собі ставив".


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Школа".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):