Тег AREA. Top_221


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

Киянин увійшов до десятки кращих студентів світу

Понеділок, 12.09.2022 07:55   Джерело: сайти Вечірній Київ та chegg.org

   Випускник відділення технічних наук Київської МАН, студент НТУУ "КПІ імені Ігоря Сікорського" Ігор Клименко став фіналістом Всесвітньої студентської премії Global Student Prize та увійшов до Топ-10 студентів світу, що претендують на приз у 100 000 доларів.

Киянин увійшов до десятки кращих студентів світу

   2014-го, коли почалася російсько-українська війна, хлопець вчився у 5-му класі. Ігор вирішив допомогти своїй країні й почав розробляти роботів для розмінування. Під керівництвом завідувача наукової лабораторії кріогенної техніки Фізико-математичного факультету КПІ ім. Ігоря Сікорського, заслуженого вчителя України Олега Володимировича Козленка він створив квадрокоптер-міношукач Quadcopter Mines Detector, за який вже отримав численні нагороди на міжнародних конкурсах та виставках.



   Зокрема, винахід став фіналістом Х Фестивалю інноваційних проєктів Sikorsky Challenge 2021 та отримав золоту медаль у молодшій категорії на Малайзійській 21-й технологічній виставці (MTE) 2022. Такий квадрокоптер-міношукач, що можна розмістити у звичайному наплічнику, дає змогу швидко знайти вибухонебезпечні об’єкти на поверхні та під землею і мінімізує участь людини в цих пошуках.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Школа" та "Російсько-українська війна".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):