Тег AREA. Top_232


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

У КПІ не руйнуватимуть панно задля муралу

Неділя, 29.11.2020 17:29   Джерело: сайт Хмарочос. Скорочено. Фото: sovietmosaicsinukraine.org

   Активісти вмовили керівництво університету "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського" не малювати мурал на стіні 18 корпусу закладу. Про це повідомила мистецтвознавиця Євгенія Моляр у себе на сторінці в Facebook.

   Вона повідомила, що вчора відбулася зустріч в КПІ щодо збереження монументального панно Федора Тетянича. За словами мистецтвознавиці, ні в кого не виникло сумнівів щодо цінності та важливості збереження цього твору. На зустрічі обговорювали, як зберегти панно і зробити ефективне утеплення, та дійшли згоди про першочергову реставрацію.

У КПІ не руйнуватимуть панно задля муралу

   "Ми обговорювали питання збереження монументального панно Федора Тетянича, що над входом у 18 корпус. Там зараз планується утеплення, оскільки в аудиторіях дуже холодно взимку. На зустрічі був присутній син художника Богдан, який наголошував на тому, що ця робота – унікальна та безцінна, оскільки сьогодні тільки починається осмислення геніальності цього митця", – розповіла "Хмарочосу" Євгенія Моляр.

   На зустрічі художник-монументаліст Юрій Левченко пояснив, чому неможливо технічно демонтувати мозаїку та прикріпити поверх утеплення. Керівництво факультету в розмові час від часу згадувало, що після утеплення на задньому фасаді буде створено мурал.

   "Я в свою чергу закликала усіх відмовитися від ідеї створення муралу, аргументуючи, що університетський корпус має оригінальне архітектурно-художнє вирішення. Загалом кампус КПІ це – масштабний модерністський ансамбль, який варто зберегти у автентичному вигляді", – зазначила мистецтвознавиця.


   До теми: На Березняках знищують панно на дитячій поліклініці


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Історія Києва".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):