Тег AREA. Top_232


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

Дарничанка

Понеділок, 11.05.2020 15:23   

   Вчора був день народження Фейгіна Ліберта Ізраїлевича (1925-2005) – українського художника, графіка, гравера, ілюстратора, літографа. Народився в Києві. Навчався в художній школі під керівництвом професора Штейнберга, згодом у Київському державному художньому інституті. Член Спілки художників СРСР. Працював в області станкової графіки.

   Твори Фейгіна представлені у більше ніж 30 музеях, у тому числі в Національному художньому музеї України, а також у приватних збірках у багатьох країнах світу. Нижче - ліногравюра Ліберта Фейгіна "Дарничанка" із серії "Наш сучасник" (1964 рік).

Дарничанка

   Молода жінка задумливо дивиться у вікно трамвая, що прямує мостом Патона у бік Дарниці. Добре прорисовано деталі литої декоративної огорожі мосту, фігури перехожих на тротуарі, попутні автомобілі та вагони потяга на сусідньому залізничному мосту. Цікаво, що біля ТЕЦ на Теличці зображено градирню, тоді як тепер її там нема.

   У фотогалереї - ще дві роботи Ліберта Фейгіна. Це "Проліски" з тієї ж серії "Наш сучасник" (1964 рік) та "Юність" (1965 рік). Оскільки художник проживав на Русанівці (у будинку №8 на Русанівській набережній), хочеться думати, що дівчина та юнак зображені під віттями верби на фоні Русанівського каналу (або скоріше - Дніпра).


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Історія Києва" та "Березняки".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):