Тег AREA. Top_232


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Соцмісто у сьогоденні

Четвер, 24.10.2019 15:11   

   Про цю місцевість я вже писала («Дніпровський вояж»). Тоді я зосередилася на літній порі та історичних моментах. Наразі буде мова про осінній час і будні малого містечка.

   Почну з приємної новини. Цього року на п’ятиповерховому житловому будинку, який на вулиці Попудренка, 28, з’явився мурал. Як сповіщав часопис «Сегодня», раніш тут була сіра стіна, котру художники Андрій Ковтун та Вікторія Лайм за сім днів перетворили в справжній шедевр. «Ми вирішили зробити подарунок і за свій рахунок відтворили мурал. Ми не робимо тематичні сюжети, а працюємо з абстракціями…» - пояснюють художники.


Мурал на вулиці Попудренка, 28

   Друга приємність теж стосується цієї ж вулиці. У Києві тривають роботи по заміні вуличних ртутних і натрієвих світильників на світлодіодні. До проекту «Енергоефективний вечірній Київ» КП «Київміськсвітло» включило і вулицю Попудренка.


Cвітильники на вул.Попудренка

   Інша новина теж цікава. По вулицях містечка проходять зйомки телесеріалів. Бачила це і на вулиці Попудренка, і на Краківській, і біля Водогрязелікарні.


Зйомки телесеріалів

   Є й курйозні випадки. Коли фотографувала будинки, мене зупинив чоловік і запитав: «Не підкажете, де вулиця Юрія Поправки?»
-На вулиці Миколи Лебедєва- відповіла. Чоловік здивовано на мене поглянув.
-Я не жартую! Бо стоїмо ми на цій самій вулиці.- пояснила людині.

   Виявляється, що на новому будинку лишилася стара назва, а на старому будинку, що стоїть навпроти нього, назва нова. Вулицю перейменовано Київрадою за Постановою від 12 жовтня 2017 року на честь Героя України Юрія Юрійовича Поправки.



   Новий напівкруглий будинок за № 4/39 А має двох вулиць – М. Лебедєва та Червоноткацьку. В ньому міститься дитяча еко-студія.

   Вулиця Гната Хоткевича вже зовсім інша. Її вигляд змінили новобудови.



   А золотава осінь додає шарму теплом та кольорами і будинкам, і вулицям, і особливо паркам Соцміста, яке з кожним роком долає нові шляхи. Пропоную декілька знімків з цієї місцини.

   Антоніна Просєкова
  17 жовтня 2019 року
  Місто Київ



   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Пишуть читачі" та "Фото".



Вам була корисна ця стаття?

Антоніна Просєкова  25.10.2019 17:37
Дякую за публікацію нариса. Бажаю приємних вражень від новин.

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):