Тег AREA. Top_221


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

Школярі ДВРЗ з маршалом Будьонним

Вівторок, 27.08.2019 19:52   
Марш юних піонерів (фрагмент)  

   Завдяки допомозі старожилів місцевості ДВРЗ маємо можливість детальніше розкрити обставини візиту в цю київську місцевість маршала Будьонного.

   Нагадаємо, що Семен Михайлович Будьонний у 1957 році відвідав будинок культури Дарницького вагоноремонтного заводу для участі в урочистих зборах, присвячених XXX-річчю створення ДТСААФ (Добровільне товариство сприяння армії, авіації та флоту) СРСР.

   Розповімо сьогодні про те, як учні місцевої школи №11 дарували квіти відомому воєначальнику. Школярі вийшли на сцену великого залу будинку культури на початку другої частини мітингу, після перерви. Вислухавши вітальні слова піонерів та прийнявши від них великий букет, маршал під оплески присутніх запросив дітей у президію зборів. Поклавши квіти на стіл, по-дорослому привітався з хлопчиком, міцно потиснувши йому руку (перше фото).


Школярі ДВРЗ з маршалом Будьонним

   На жаль, ім'я юного піонера поки що залишається невідомим, проте не втрачаємо надії, що хтось із місцевих мешканців старшого покоління зможе впізнати хлопчика як свого однокласника, сусіда, чи товариша по дитячих іграх. Ім'я дівчинки відоме - це Галина М., якій було на той час 11 років.

   На наступному фото маршал Будьонний показує школярам на об'єктиви камер фотокореспондентів. Можна приблизно здогадатися про його слова: нагадування, що цей момент буде назавжди збережений в історії, і побажання піонерам бути гідними будівниками майбутнього щасливого життя.


Школярі ДВРЗ з маршалом Будьонним

   Відомо, що життя Галини, як і її батька, пов'язане з залізницею - до самої пенсії вона працювала на Дарницькому вагоноремонтному заводі. Проживає й тепер у тому ж будинку, що й раніше. Це один з довоєнних будинків на вулиці Алматинській.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Історія Києва" та "Школа".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):