Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

На Березняки повернеться скульптура часів заснування масиву

Субота, 15.09.2018 08:20   За матеріалами сторінки Наш дім - Березняки і сайту бібліотеки імені В.Г.Заболотного

   У 1978 (за іншими даними - в 1975) році на вулиці Бучми, що на лівобережному житловому масиві Березняки в Києві, встановлено скульптурну композицію "Материнство" авторства Бориса Степановича Довганя.


Материнство

   Оригінальний твір паркового мистецтва простояв на своєму місці всього декілька років. Знайшлися критики, які поставили під сумнів художню цінність скульптури. На початку 1980-х років у журналі "Перець" було надруковано статтю "Мадонна під навантаженням", в результаті цієї публікації скульптурну композицію було демонтовано.

   Нещодавно ентузіасти розшукали скульптуру, яка увесь цей час знаходилася в селі Седнів Чернігівської області, на території Будинку відпочинку Спілки художників та архітекторів України.


Материнство

   У наступному році, після реставрації, скульптуру планують повернути на Березняки, але вже не на бульвар Бучми, а на Дніпровську набережну.

   "Материнство" - не єдина вулична скульптура, яка зникла з Березняків. У травні 2015 року злодії вкрали паркову скульптуру "Вітрила", яка знаходилася в зеленій зоні біля зупинки "Русанівка" по проспекту Соборності.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Березняки" та "Історія Києва".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):