Тег AREA. Top_221


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Мадонна з навантаженням

Субота, 11.05.2019 18:03   

   Всього декілька років - з 1975 (за іншими даними 1978) до 1981 року - простояла на новозбудованому тоді столичному житловому масиві Березняки композиція "Материнство" скульптора Бориса Степановича Довганя.

Материнство

   Автори книги "Киевское левобережье: от Соцгорода до Березняков" пишуть (стор.121-122): "В начале 1980-х годов в журнале "Перець" вышла разгромная статья "Мадонна під навантаженням" авторства В.Чепиги. В те времена на подобные выпады в прессе отвечали молниеносно, и вскоре монумент исчез в неизвестном направлении".

   Хто ж такий В.Чепіга, і який саме "розгромний" текст він написав? Публіцист і сатирик Володимир Захарович Чепіга народився 4 травня 1937 року в селі Казанка Казанківського району Миколаївської області. У 1959 році закінчив факультет журналістики КДУ ім. Тараса Шевченка, працював у редакціях херсонських обласних газет.

   З 1968 по 1994 рік обіймав у журналі "Перець" посади фейлетоніста, завідуючого відділом фейлетонів, заступника головного редактора. Наводимо копію публікації "Мадонна з навантаженням" з 11-ї сторінки №2(1092) сатиричного журналу "Перець" за січень 1981 року.

   Як бачимо, в статті Володимира Чепіги йшлося не тільки про березняківську скульптуру. Цікаво, чи постраждали внаслідок цієї публікації інші дві київські скульптури, а також монументи в Лубнах?

   Відсканований номер журналу "Перець" взято з цієї сторінки. Дякуємо!


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Історія Києва" та "Березняки".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):