Тег AREA. Top_232


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Будинок дитячих ясел Дарницького вагоноремонтного заводу

Неділя, 14.01.2018 10:15   

   Дитячий садочок №700, що в місцевості ДВРЗ в Києві, у позаминулому місяці відзначив своє 80-річчя. Пропонуємо подивитись, який вигляд мала будівля дитячих ясел (тодішня назва) перед здачею в експлуатацію у 1937 році. Заклад майже готовий до прийому дітей, хоча на даху продовжуються будівельні роботи. Припорошена снігом земля (якщо це саме сніг, а не "пересвічене" фото) вказує на приблизну дату зйомки - листопад.

Фото 1937 года: ясли ДВРЗ

   Цікава історія цієї фотографії. Зроблена в 1937 році, вона зберігалася в місцевому архіві. Під час німецької окупації була вивезена з Києва, а після здобуття Україною незалежності повернена в числі інших фотодокументів, переданих Федеральним архівом Німеччини у 1997 та 2008 роках.

   Оригінал світлини знаходиться зараз у Центральному державному кінофотофоноархіві України імені Г. С. Пшеничного, а її електронна копія була нещодавно придбана в цьому архіві редакцією сайту "Ліски" для публікації широкому загалу читачів.

   Які ще будівлі місцевості ДВРЗ були зведені до війни, можна побачити на наступному фото, взятому з нашої замітки "ДВРЗ в день звільнення Києва".

Довоєнні будівлі ДВРЗ

   Про відбудову зруйнованого під час війни заводського селища можна прочитати в замітці "Проект післявоєнної відбудови ДВРЗ (1947 рік)". Про наші дитячі ясла в документі сказано так: "На кварталах 1 очереди строительства восстановлены следующие здания: ...на квартале №26 - двухэтажное здание детских яслей".

   Наостанок - сучасне фото розташованого на вулиці Рогозівській дошкільного навчального закладу №700 Дніпровського району міста Києва.

Дитсадок 700 на  ДВРЗ

   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Історія Києва", "Будівлі ДВРЗ" та "Діти".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):