Найдорожчі спеції світу вирощують в Україні
У селі Любимівка на Херсонщині вирощують шафран – найдорожчі у світі спеції. Посадковий матеріал коштує чимало, але прибуток з невеликих площ вимірюється десятками тисяч доларів.
Квітки шафрану розцвітають при перших заморозках, тому дуже важливо швидко їх зібрати. З 25 квіток збирається лише 1 грам спецій, адже з рослини ідуть у хід лише невеликі червоні тичинки. Після відділення тичинок їх висушують. Висушені спеції можуть зберігатися до ста років.
Кілограм цибулин шафрану коштує від 4 до 5 євро, а грам приймочок – від 1,5 до 2,5 тисяч євро. Вже за рік односельчани фермерів-новаторів хизуються своїми полями шафрану та стверджують – це непоганий бізнес, адже квітка добре себе почуває в нашому кліматі.
Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Відео".