Тег AREA. Top_232


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Забута трагедія на мосту Патона

Субота, 29.04.2017 17:34   За матеріалами сайту Автовод

   У вівторок, 25 квітня, минуло 50 років від того дня, коли на мосту Патона сталася наймасштабніша за всю його історію автомобільна катастрофа.

   Сайт "Ліски" писав про неї: "...на знімку видні тимчасові дерев'яні перила, якими замінили чавунну огорожу, пробиту внаслідок падіння в річку Дніпро київського рейсового автобуса маршруту №41 (Палац спорту - м.Бровари). Автобус повертався з Броварів, його марка: ЛАЗ-695Е, держномер: 93-36 КИГ".

Тимчасові перила на мосту Патона

   Згідно з архівним записом АП-7, "...25 апреля 1967г. в 15 часов 40 минут. произошло ...грубое нарушение правил обгона со стороны водителя [данного автобуса] ОПАНАСЕНКО, который, обгоняя грузовой автомобиль, зацепился за бампер идущего в попутном направлении трамвая, в результате чего развернулся на левую сторону, пересек мост, сбил перила моста и упал в реку Днепр. Последствия происшествия: 27 чел. были вынуты из автобуса мёртвыми [включая водителя и кондуктора], а 5-ти человекам была оказана медицинская помощь."



   Наводимо відео з сайту "Автовод" про обставини та причини аварії 25 квітня 1967 року.




   Описана аварія - не єдине падіння транспорту з моста Патона: "Второе падение - 1969-1970 годы: служебный ЛАЗ завода "Коммунист" также упал в Днепр. 1970-е годы: туристический автобус "Икарус-люкс" завис передними колёсами над краем моста, но не упал".


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Березняки" та "Історія Києва".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):