Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Старі фото лівобережного Києва: міст Патона, майбутні Березняки

Четвер, 11.09.2014    

   На задньому плані наступного фото лівобережного Києва - місцевість, що згодом стала житловим масивом Березняки. Можна побачити дерева та кущі, дахи приватних будинків, пісок та невеличкі затоки Дніпра. Знімок зроблено з тротуару мосту імені Патона, дата фотографії - кінець весни 1967 року, джерело: сторінка Фейсбук "Березняки".

   Вважаємо дату саме такою, тому що на знімку видні тимчасові дерев'яні перила, якими замінили чавунну огорожу, пробиту внаслідок падіння в річку Дніпро київського рейсового автобуса маршруту №41 (Палац спорту - м.Бровари). Автобус повертався з Броварів, його марка: ЛАЗ-695Е, держномер: 93-36 КИГ.

Міст Патона

   Згідно з архівним записом АП-7, "...25 апреля 1967г. в 15 часов 40 минут. произошло ...грубое нарушение правил обгона со стороны водителя [данного автобуса] ОПАНАСЕНКО, который, обгоняя грузовой автомобиль, зацепился за бампер идущего в попутном направлении трамвая, в результате чего развернулся на левую сторону, пересек мост, сбил перила моста и упал в реку Днепр. Последствия происшествия: 27 чел. были вынуты из автобуса мёртвыми [включая водителя и кондуктора], а 5-ти человекам была оказана медицинская помощь."

   На фото внизу: автобус марки ЛАЗ-695Е на Південному вокзалі в місті Полтаві, знімок зроблено 2 серпня 2007 року. До речі, мешканці київської місцевості ДВРЗ побачать на задньому плані полтавського фото знайому деталь - водонапірну вежу, дуже схожу на вежу Дарницького вагоноремонтного заводу біля кінцевої трамвайної зупинки "ДВРЗ".

Автобус ЛАЗ-695Е

   Описана аварія - не єдине падіння транспорту з моста Патона: "Второе падение - 1969-1970 годы: служебный ЛАЗ завода "Коммунист" также упал в Днепр. 1970-е годы: туристический автобус "Икарус-люкс" завис передними колёсами над краем моста, но не упал".


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Історія Києва" та "Березняки".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):