Тег AREA. Top_201


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Вчені встановили, чому равлики вилазять на дерева

Неділя, 23.04.2017 10:11   

   Весною равлики залазять на дерева, щоб їх не з'їли жуки, собаки та гризуни. Равлики полюбляють місця, на яких більше зелені, повідомляють японські вчені в журналі Animal Behaviour. Удвічі більше равликів виживає на деревах, ніж на землі. На деревах равлики харчуються лишайником і дрібними комахами.


Равлик на дереві
Равлик і білочка на дереві

   Непосидючі равлики проводять на деревах усю весну та літо, спускаючись на землю аж восени. Зимують равлики в опалому листі. Як видно на наступному фото, там їх буває знаходять сойки.


Сойка знайшла равлика
Сойка знайшла равлика

   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Екологія".


Вам була корисна ця стаття?

Антоніна  23.04.2017 18:17
Мені якось улітку діти "подарували" великого равлика на період їхньої відпустки. Він їв огірки та яблука, але дуже полюбляв банани. Одного ранку подумала, що можу випустити його погуляти у парку, на вільній природі, на травичці. Та де там! Він боявся трави! Ліз під свою домівку і спав. Більше така думка у мене не повторювалася. А вдома я його фотографувала, коли він просинався і шукав їжу та воду. Потім гуляв по прозорій клітці, витягувався у весь зріст, доставав стелі і неквапом йшов до підлоги. Після "прогулянки" засинав. Мої рідні з мене жартували, коли я розповіла їм усі "пригоди" Жорика.

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):