Тег AREA. Top_201


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Киянам соромно за владу. А владі - ні

Середа, 22.03.2017 10:40   

   Невідомі вандали пошкодили пам'ятник Миколі Щорсу на бульварі Шевченка в Києві, вже декілька місяців запнутий полотнищем. Будівельне риштування і полотнище у кольорах українського прапора - це максимум, на що спромоглася майже за рік київська міська влада. У подальших питаннях вона демонструє нерішучість і безпорадність.

   "Або демонтуйте його нарешті, або відкрийте для огляду та забезпечте надійну охорону!", - вважають кияни. Інакше буде та ж ситуація, що з багатьма іншими київськими пам'ятками соціалістичної епохи. Розумні, проте недалекоглядні учені мужі - члени створених відповідних комісій - оприлюднили їхні "переліки на декомунізацію", не маючи ні виділених коштів, ні розроблених організаційних заходів. Поспішне оприлюднення списків, не підкріплене реальними справами, дало фактично карт-бланш і вандалам, і звичайним аполітичним любителям поживитися кольоровим металом чи іншим цінним матеріалом пам'яток.



   Для порівняння наводимо відеозапис демонтажу пам'ятника Леніну перед прохідною Дарницького вагоноремонтного заводу (ДВРЗ). Його демонтовано оперативно, і, очевидно, без жодних розробок проектів демонтажу. Зараз пам'ятник поміщено на відповідальне зберігання на заводській території. А якби місцеві керівники затіяли бюрократичну переписку, то мабуть, стояв би він тепер з відламаною рукою, книжкою чи головою.



   Киянам соромно перед гостями столиці за відсутність порядку у справі декомунізації. А владі? Заступник київського міського голови пан Володимир Прокопів каже: "Якшо ми не демонтуємо пам’ятник Щорсу офіційно, то його знищать незаконно представники активістських організацій". Складно повірити, але заступник міського голови не соромлячись говорить про те, що держава і зокрема столичний муніципалітет не можуть забезпечити збереження визнаного твору публічного мистецтва в центрі Києва.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Історія Києва".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):