Тег AREA. Top_221


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Пам'ятник Щорсу запнули від вандалів полотнищем

Середа, 21.09.2016 16:01   

   У відповідності з Законом України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки" вирішується питання виключення з публічного простору пам’ятника Щорсу, що на бульварі Шевченка в Києві.

   Комунальне підприємство "Київблагоустрій" розробляє проект демонтажу, 25 вересня 2016 року місто повинно отримати його у своє розпорядження. Після цього міська влада зможе звернутися до Міністерства культури, щоб Мінкульт змінив місцерозташування пам’ятника (оскільки пам’ятник входить до реєстру пам’яток національного значення під певним номер і за певною адресою).

   Після отримання цього документа може розпочатися перенесення пам’ятника до новостворюваного Музею тоталітаризму, який можливо називатиметься "Музей монументальної пропаганди СРСР". Вартість демонтажу поки що невідома, сам проект демонтажу обійдеться приблизно в 20 тисяч гривень.



   У фотогалереї сайту "Ліски" - оточений будівельним риштуванням та запнутий полотнищем пам'ятник радянському військовому діячеві Миколі Олександровичу Щорсу. На останньому фото галереї: такий вигляд мав пам'ятник 6 червня 2009 року.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Історія Києва".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):