Тег AREA. Top_232


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Під Києвом сплюндрували Биківнянський меморіал

Четвер, 26.01.2017 22:01   

   У селищі Биківня під Києвом сплюндрували український та польський меморіали жертвам НКВС. Про це написав голова Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович. "Вандали, які швидше за все зробили це вночі, залишили сліди схожі на ті, що в Гуті Пеняцькій", - відзначив він.

   Як видно з фото, на об’єктах меморіалу червоною фарбою написали "ОУН-УПА" та "Галичина" з неправильно написаною літерою "И".

   Національний історико-меморіальний заповідник "Биківнянські могили" розташований у лісі біля селища Биківня. Упродовж 1937-1941 років Биківнянський ліс був місцем таємного поховання жертв масових політичних репресій, розстріляних співробітниками органів НКВС у київських в'язницях.

   За даними українських істориків, у Биківні поховано 30-35 тисяч розстріляних мешканців Києва і області, а також понад 3,5 тисячі іноземних громадян.

   Перші пам`ятні хрести та скульптура, присвячені жертвам, похованим на території колишної спецділянки НКВС УРСР, були встановлені в 1995 році. У травні 2001 року Кабмін ухвалив Постанову № 546 "Про створення Державного історико-меморіального заповідника "Биківнянські могили". У 2006 році заповідник отримав статус Національного.


   Доповнення від 04.02.2017 року: "Меморіал у Биківні відновлюють".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):