Тег AREA. Top_201


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Каналізаційні люки в Києві стали красти менше?

Понеділок, 12.12.2016 10:09   

   Порівняно з 2015 роком кількість випадків розкрадання колодязів, зокрема, зняття кришок, зменшилась. У січні-жовтні минулого року їх було 383, а в поточному році - на 21,4% менше. Однак навіть за такої тенденції небезпека для перехожих провалитись у відкритий люк і травмуватись лишається актуальною. Крадіжки кришок люків – це злочин, за який встановлено кримінальну відповідальність – ув᾽язнення на три та більше років. Про це повідомили у ПАТ "АК "Київводоканал".

   Як наголошує товариство, "мисливці за металом" своїми діями створюють серйозну загрозу життю та здоров’ю людей, а також спричиняють значні збитки товариству. У кожному конкретному випадку суми збитків можуть бути від 900 до 4900 грн.

Люк 1940 року на вулиці Алма-Атинській (ДВРЗ)
Люк 1940 року на вулиці Алма-Атинській з публікації "Люки ДВРЗ"

   Всього з початку року зникло 209 кришок із водопровідних та 119 – із каналізаційних колодязів. При цьому найбільше випадків розкрадань зафіксовано в Дніпровському районі – 83, Голосіївському – 57, Дарницькому – 54, а найменше – у Печерському – 2. У Святошинському районі було викрадено 8 кришок з каналізаційних та 27 з водопровідних люків, у Солом’янському – 9 та 21 відповідно, а у Шевченківському загалом 23. По 14 кришок вкрали у Деснянському та Оболонському районах, у Подільському – на дві більше.

Відсутність люків на одній з вулиць у приватному секторі київського мікрорайону ДВРЗ
Відсутність люків на одній з вулиць у приватному секторі київського мікрорайону ДВРЗ

   Щодня працівники товариства здійснюють планові обстеження стану колодязів. Допомагають і мешканці столиці, які при виявленні відкритих люків інформують диспетчерську службу підприємства. За фактами крадіжок нинішнього року "Київводоканал" направив до правоохоронних органів велику кількість заяв про скоєння злочинів за статтею 185 КК України.

   Компанія звертається до киян з проханням повідомляти до аварійної служби "Київводоканалу" за телефоном 15-81 про виявлені відкриті люки та руйнування залізобетонних плит, які закривають водопровідні та каналізаційні камери.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "ЖКГ".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):